Lodewijk Hijmans van den Bergh nieuw lid raad van bestuur Ahold

Lodewijk Hijmans van den Bergh nieuw lid raad van bestuur Ahold

09-09-2009 Lodewijk Hijmans van den Bergh is benoemd tot lid van de raad van bestuur en chief corporate governance counsel bij Ahold. Dat maakte Ahold woensdag bekend. Vanaf 1 december volgt Hijmans van den Berg Peter Wakkie op. Wakkie had in juni al bekend gemaakt dat hij Ahold zou verlaten.

Lodewijk Hijmans van den Berg wordt bij Aholdverantwoordelijk voor juridische zaken, corporate governance en compliance. Ook is hij verantwoordelijk voor fusies en overnames en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De Brauw Blackstone Westbroek
Op dit moment is Hijmans van den Berg partner en lid van het bestuur van het advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek. In 1988 is hij bij het advocatenkantoor in dienst gegaan en sinds 1994 is hij partner. Opmerkelijk is dat Peter Wakkie ook partner is geweest bij De Brauw Blackstone Westbroek. Lodewijk Hijmans van den Berg is gespecialiseerd in vennootschaps- en effectenrecht.

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders
De benoeming van Hijmans van den Berg wordt op 13 april 2010 voorgelegd aan de aandeelhouders op de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

Lees ook:
> Peter Wakkie met pensioen
> Peter Wakkie besloot na vier jaar nog een termijn bij Ahold te
   blijven
   
> Dossier Ahold
> Biografie Lodewijk Hijmans van den Berg
> Omzet Ahold blijft stijgen

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook