Maarten Edixhoven wordt nieuwe bestuursvoorzitter Zwitserleven

Datum: 21-07-2010

Maarten Edixhoven wordt nieuwe bestuursvoorzitter Zwitserleven

SNS Reaal dochter Zwitserleven krijgt Maarten Edixhoven als nieuwe bestuursvoorzitter. Hij volgt per 1 oktober Corné van Nijhuis op.

De 39-jarige Maarten Edixhoven is al geruime tijd actief in de financiële dienstverlening. Sinds 1994 werkt hij voor ING Groep, waar hij momenteel hoofd is van de divisie Compliance Business Services.

Loopbaan
In de periode 2004 tot 2008 was Edixhoven directeur Individueel Pensioen bij Nationale Nederlanden. Daarvoor bekleedde hij verschillende managementfunctie bij zowel ING Insurance Americas, alsmede ING Tsjechië en Centraal & Oost Europa.
Diverse functies bij SNS Reaal
Maarten Edixhoven wordt niet alleen bestuursvoorzitter van Zwitserleven. Ook zal hij aantreden als statutair directeur van Reaal Verzekeringen en van SRLEV. Daarnaast is Edixhoven eveneens benoemd tot lid van het Management Comité van SNS Reaal.

Corné van Nijhuis
De voorganger van Edixhoven, Corné van Nijhuis trad in mei van dit jaar terug bij Zwitserleven. Zijn taak was om het bedrijf in de afgelopen twee jaar op de kaart te zetten als ‘De pensioenverzekeraar van Nederland'. Tot op heden heeft SNS-bestuurder Dick Okhuijsen deze functie tijdelijk waargenomen.

Aanvulling voor Zwitserleven
Het directieteam van Zwitserleven kijkt uit naar de nieuwe samenwerking:  ‘Wij zijn erg blij met de komst van Maarten, die een ruime ervaring en brede kennis op het gebied van pensioenen en verzekeren meebrengt', aldus Dick Okhuijsen, bestuurslid van SNS Reaal.

Lees ook:
> Biografie van Maarten Edixhoven
> Biografie van Corné van Nijhuis
> Pierro Overmars benoemd tot commissaris bij SNS Reaal
> SNS Reaal maakt winst dankzij verzekeringstak
> SNS Reaal gaat zijn beleggingsfondsen verduurzamen