Maarten Schönfeld wordt commissaris bij Fugro

14-03-2013

Maarten Schönfeld wordt commissaris bij Fugro

De raad van commissarissen van bodemonderzoeker Fugro heeft Maarten Schönfeld voorgedragen als commissaris. Op 8 mei beslissen de aandeelhouders erover.

Maarten Schönfeld, de oud-CFO van Stork en onder meer commissaris bij Arcadis en toezichthouder bij AFM en de TU Delft, zal vanaf 8 mei de plaats innemen van Frans Cremers. Cremers trad op 11 februari per direct op terug als vice-voorzitter van de raad van commissarissen bij Fugro. Zijn reden was: 'De snelheid waarmee veranderingen binnen de financiële organisatie van Fugro worden uitgevoerd.'

Ervaring Schönfeld
De raad van commissarissen draagt volgens het persbericht van Fugro, Schönfeld voor vanwege zijn brede deskundigheid en internationale ervaring. 'Met de benoeming van Schönfeld wordt voorzien in de vacature die is ontstaan door het aftreden van Frans Cremers. Schönfeld is mede voorgedragen vanwege zijn ervaring als CFO en commissaris bij beursgenoteerde bedrijven.'

 

Audit committee
Als Schönfeld wordt benoemd op 8 mei dan zal hij John Colligan opvolgen als voorzitter van de Audit Committee van de raad van commissarissen.

lees verder:
> Frans Cremers stapt op bij Fugro

Meer over Maarten Schönfeld

Maarten Schönfeld vertrekt bij Sif Holding

Maarten Schönfeld vertrekt bij Sif Holding

Maarten Schönfeld vertrekt als commissaris bij Sif Holding. Hij was sinds 2016 lid van de raad van commissarissen.

Maarten Schonfeld opgestapt als toezichthouder bij AFM

Maarten Schonfeld opgestapt als toezichthouder bij AFM

Maarten Schönfeld is op 9 november 2014 opgestapt als toezichthouder bij de Autoriteit Financiële Markten. De AFM geeft geen reden voor het vertrek van Schönfeld.

Interview met Maarten Schönfeld

Attentie boardpreventie

Attentie boardpreventie

Papieren stukken zijn omstreden, vertrouwelijke mails naar je privé-account kunnen echt niet meer: de toezichthouders aan onze discussietafel vinden dat je de drempel voor cybercriminelen zo hoog mogelijk moet maken. Board portals vallen in de smaak. ‘Je moet je ‘huis’ net even beter beveiligen dan de buren, dan heb je geen probleem.’ Onder wiens verantwoordelijkheid valt die veilige communicatie?

Ondernemingsfinanciering; publiek of privaat?

Ondernemingsfinanciering; publiek of privaat?

De beurs is niet langer zaligmakend, met ‘dank' aan de activistische aandeelhouder. Public equity wordt steeds vaker private equity, tegen de achtergrond van sterk veranderende machtsverhoudingen binnen het stakeholdermodel.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook