Maarten Schonfeld opgestapt als toezichthouder bij AFM

15-12-2014

Maarten Schonfeld opgestapt als toezichthouder bij AFM

Maarten Schönfeld is op 9 november 2014 opgestapt als toezichthouder bij de Autoriteit Financiële Markten. De AFM geeft geen reden voor het vertrek van Schönfeld.

Maarten Schönfeld werd op 1 augustus 2012 benoemd in de raad van toezicht van de AFM door Minister De Jager van Financiën. Zijn termijn zou lopen tot augustus 2016, maar hij vertrok vorige maand.

Geen bekendmaking
AFM heeft, zoals volgens een woordvoerder gebruikelijk is, geen persbericht verstuurd over het vroegtijdige vertrek van de toezichthouder. De woordvoerder geeft ook geen informatie over de reden van het vertrek.  Schönfeld staat tot op heden nog wel op de website van AFM als toezichthouder.

 

 

 

 

 

Commissariaten Schönfeld
Schönfeld is president-commissaris bij Arcadis en commissaris bij Fugro en S&B Industrial Minerals Holdings in Luxemburg en lid van de raad van toezicht bij de Hogeschool der Kunsten in Den Haag en bij de TU Delft.

 

Meer over Maarten Schönfeld

Maarten Schönfeld vertrekt bij Sif Holding

Maarten Schönfeld vertrekt bij Sif Holding

Maarten Schönfeld vertrekt als commissaris bij Sif Holding. Hij was sinds 2016 lid van de raad van commissarissen.

Maarten Schönfeld wordt commissaris bij Fugro

Maarten Schönfeld wordt commissaris bij Fugro

De raad van commissarissen van bodemonderzoeker Fugro heeft Maarten Schönfeld voorgedragen als commissaris. Op 8 mei beslissen de aandeelhouders erover.

Interview met Maarten Schönfeld

Attentie boardpreventie

Attentie boardpreventie

Papieren stukken zijn omstreden, vertrouwelijke mails naar je privé-account kunnen echt niet meer: de toezichthouders aan onze discussietafel vinden dat je de drempel voor cybercriminelen zo hoog mogelijk moet maken. Board portals vallen in de smaak. ‘Je moet je ‘huis’ net even beter beveiligen dan de buren, dan heb je geen probleem.’ Onder wiens verantwoordelijkheid valt die veilige communicatie?

Ondernemingsfinanciering; publiek of privaat?

Ondernemingsfinanciering; publiek of privaat?

De beurs is niet langer zaligmakend, met ‘dank' aan de activistische aandeelhouder. Public equity wordt steeds vaker private equity, tegen de achtergrond van sterk veranderende machtsverhoudingen binnen het stakeholdermodel.

Maarten Schönfeld

Profiel Maarten Schönfeld
Top-100 commmissarissen

Top 100 Commissarissen

  • 88. Maarten Schönfeld >
Bekijke de top-100 commmissarissen Bekijk de volledige lijst

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook