Marie-Christine Lombard nieuwe CEO Geodis

Marie-Christine Lombard nieuwe CEO Geodis

25-10-2012 Marie-Christine Lombard, de onlangs opgestapte CEO van TNT Express, heeft een nieuwe baan. Zij is per direct begonnen als CEO van SNCF Geodis, het transport- en logistiekbedrijf van de Franse spoorwegorganisatie SNCF.

Lombard kondigde in september plotseling haar vertrek aan. Als reden werd opgegeven dat zij gebruik wilde maken van kansen buiten TNT Express, maar het is niet duidelijk of zij toen al deze functie bij Geodis op het oog had. Bij TNT is zij ad interim opgevolgd door Bernard Bot.

Geodis
SNCF Geodis is het op drie na grootste transport- en logistiekbedrijf van Europa. Het bedrijf is actief in 120 landen en heeft circa 47 duizend mensen in dienst. De omzet bedraagt ongeveer 9,4 miljard euro.

Bij Geodis neemt Lombard de functie over van Jean-Louis Demeulenaere, tot nu toe adjunct-directeur generaal, en van chairman en CEO Pierre Blayau. Blayau blijft wel chairman van Geodis.

Marie-Christine Lombard
Van 1998 tot 2012 was Marie-Christine Lombard in dienst van TNT, eerst als CEO van TNT Express Frankrijk, vervolgens als Group Managing Director van TNT Express en sinds 2011 als CEO. Lombard maakte aanvankelijk carrière in de bancaire wereld, bij onder meer Chemical Bank (New York) en Paribas in New York en Lyon. In 1993 stapte zij over naar de logistiek, toen zij CFO van Jet Services Group werd, destijds een onderdeel van TPG Group.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook