Top 25 Machtigste Vrouwen: Marike van Lier Lels nummer 1

Top 25 Machtigste Vrouwen: Marike van Lier Lels nummer 1

24-05-2011 Marike van Lier Lels is terug als machtigste vrouw in het Nederlandse bedrijfsleven. De voormalig COO van Schiphol staat op nummer 1 in de top-25 lijst van topvrouwen 2011.

‘Leiderschap is liefde’ luid het adagium van Marike van Lier Lels. Als directeur van Van Gend & Loos ging ze met de chauffeurs op stap, bij Schiphol hielp de Chief Operating Officer als het druk was gewoon mee op de bagageafhandeling.

Marike van Lier Lels
Nadat topman Gerlach Cerfontaine en de commissarissen van Schiphol haar weinig liefdevol de deur wezen, verzamelde Van Lier Lels als beroepscommissaris een evenwichtige portefeuille toezichtposities.

Beroepscommissaris
De toezichtposities van Van Lier Lels hebben allemaal iets met verbinding te maken: van KPN (telefonie) en TKH (kabels) tot Maersk (schepen), USG People (mensen) en Reed Elsevier (informatie).

Machtigste vrouw Nederland
Goed luisteren en trouw blijven aan jezelf zijn twee andere eigenschappen van Marike van Lier Lels, nu de machtigste vrouwelijke commissaris van Nederland. ‘Als ik het als commissaris principieel ergens niet mee eens zou zijn, zou ik opstappen.’

Aftreden Connexxion
Vorig jaar voegde Van Lier Lels daad bij het woord door terug te treden als commissaris van Connexxion. Dit na een jarenlang gevecht om de governance met de Franse moeder Transdev.

Voor een volledig overzicht van de top-25 machtigste vrouwen 2011 zie:

> Top 25 machtigste vrouwen in het Nederlandse bedrijfsleven
> Top 25 machtigste vrouwen 2011

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook