Gout van Sinderen wordt president-directeur ProRail

Datum: 16-02-2011

Gout van Sinderen wordt president-directeur ProRail

Marion Gout van Sinderen wordt per 11 april van dit jaar benoemd tot president-directeur van ProRail. Zij vervangt Claudia Zuiderwijk, die tot nu toe de functie op interim basis vervulde.

Sinds 2006 is Marion Gout van Sinderen actief als commandant van het Commando DienstenCentra (CDC) bij het ministerie van Defensie.

Gout van Sinderen
Daarvoor heeft de nieuwe topvrouw van ProRail verschillende beleidsfuncties bekleed binnen onder andere het ministerie van Economische zaken en het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Topvrouw ProRail
Gout van Sinderen wordt door haar ervaring in publieke dienstverlening en kennis van operationele processen door ProRail gezien als een topbestuurder.

Michiel Boersma, voorzitter RvC ProRail

‘Ik heb er alle vertrouwen in dat Marion Gout op een uitstekende wijze leiding gaat geven aan ProRail', aldus Michiel Boersma, voorzitter van de RvC van de spoorbeheerder.

Bert Klerk
Begin februari werd bekend dat Bert Klerk, de toenmalige president-directeur van ProRail, zijn functie moest neerleggen vanwege gezondheidsredenen.

Claudia Zuiderwijk, interim directeur
Commissaris Claudia Zuiderwijk van ProRail werd toen aangewezen door de Raad van Commissarissen om de positie van Klerk tijdelijk over te nemen.

Inwerkperiode
Interimmer Claudia Zuiderwijk zal Marion Gout-van Sinderen voorbereiden op haar nieuwe functie als president-directeur van Prorail. Na de overdracht neemt Zuiderwijk per 1 mei 2011 weer haar oude rol als commissaris van ProRail op zich.

Lees ook:
> Biografie Marion Gout van Sinderen, president-directeur ProRail
> Claudia Zuiderwijk-Jacobs wordt tijdelijk topvrouw ProRail
> Michiel Boersma president-commissaris bij Prorail
> NS benoemt Merel van Vroonhoven als lid directie
> NS Poort benoemt Michiel Noy tot directievoorzitter

> Organisatiestructuur ProRail