Positie ProRail CEO Marion Gout in geding

Datum: 14-04-2011

Positie ProRail CEO Marion Gout in geding

De uitspraken van Marion Gout van Sinderen dat niet treinreizigers, maar haar medewerkers op de eerste plaats komen, zijn slecht gevallen in politiek Den Haag.

In een interview met NRC gaf CEO Marion Gout van ProRail vorige week aan dat de problemen op het spoor niet snel worden opgelost en dat haar prioriteit niet bij de reizigers ligt.

Marion Gout
‘Ik kan geen ijzer met handen breken. Ik kan niet ineens van niveau brons naar niveau goud gaan. Je moet gewoon de tijd nemen’, aldus Marion Gout in het NRC.

Melanie Schultz, Minister van Infrastructuur
Naar aanleiding van het interview wil een grote meerderheid in de Tweede Kamer dat Minister Melanie Schultz van Infrastructuur erop aandringt dat de kersverse CEO van ProRail haar houding jegens de treinreizigers drastisch aanpast.

Politiek Den Haag
Kamerleden van de SP, VVD en PVV vinden de uitlatingen van Marion Gout onbegrijpelijk en stellen haar positie ter discussie. ‘Ze kijkt vanuit een ivoren toren op de reiziger neer’, aldus PVV-lid Leon de Jong.

Treinreiziger centraal
VVD-lid Charlie Aptroot wijst op de afspraken die ProRail heeft gemaakt met Minister Schultz dat de reiziger centraal moet staan in het beleid. ‘Niet nakomen van de afspraken was en is wat ons betreft ontslag’, aldus Aptroot.

Marion Gout heeft zelf nog niet gereageerd op de ophef die is ontstaan in Den Haag.

Lees ook:
> Biografie Marion Gout, CEO ProRail
> Gout van Sinderen wordt president-directeur ProRail
> Biografie Melanie Schultz, minister van Infrastructuur, Milieu & Overheid

> Raad van Bestuur & Raad van Commissarissen Prorail