Marjan Rintel wordt directievoorzitter van NS Reizigers

Marjan Rintel wordt directievoorzitter van NS Reizigers

09-09-2014 Per 1 november 2014 wordt Marjan Rintel de nieuwe directievoorzitter van NS Reizigers. Rintel werkt nu bij Air France KLM als Senior Vice President Strategic Marketing.

Marjan Rintel komt als directievoorzitter van NS Reizigers ook in het Executive Committee van NS. NS Reizigers is het grootste onderdeel van NS. Rintel volgt Ingrid Thijssen op die begin 2014 de overstap maakte naar netwerkbedrijf Alliander.

Loopbaan Rintel
Na een studie Bedrijfskunde aan de Universiteit Groningen, begon Rintel bij Schiphol waar zij onder meer verantwoordelijk was voor de inrichting, informatieverstrekking en de logistiek in het luchthavengebouw. In 1999 kwam zij bij KLM en bekleedde daar diverse management functies waaronder die van Vice President Hub Operations. Nu is zij bij Air France KLM Senior Vice President Strategic Marketing.

 

 

Timo Huges
'Wij zijn verheugd dat Marjan Rintel NS komt versterken en uitvoering komt geven aan de nieuwe Hoofdrailnetconcessie die komend jaar ingaat', aldus Timo Huges, president-directeur van NS, in het persbericht. 'Door haar ervaring bij Schiphol en KLM heeft Marjan veel kennis van het managen van complexe operationele en logistieke processen en vooral het centraler stellen van de klant daarin. Dit is precies de uitdaging waar NS voor staat.'Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook