Mark Pensaert benoemd tot commissaris Rabobank

Mark Pensaert benoemd tot commissaris Rabobank

09-04-2020 Rabobank laat weten dat de algemene ledenraad Mark Pensaert heeft benoemd tot lid van de raad van commissarissen. Hij is per 8 april 2020 aangetreden.

Mark Pensaert behaalde aan de universiteit van Gent zijn master of law, waarna hij zich aan de universiteit van Cambridge specialiseerde in corporate and securities law. De carrière van Pensaert startte in Londen bij zakenbank Lazard. Hierna deed Pensaert veel internationale ervaring op in verschillende functies in het bank- en verzekeringswezen. Daarnaast was hij als financieel directeur actief bij verschillende familiebedrijven in diverse sectoren. Pensaert vervult sinds mei 2018 adviesrollen en commissariaten bij verschillende beursgenoteerde Belgische en Franse bedrijven, waaronder Agfa-Gevaert N.V.

Voorzitter van de raad van commissarissen, Ron Teerlink is blij met de komst van Pensaert en ziet het als een solide aanvulling. ‘Mark Pensaert heeft diepgaande ervaring in (boardrooms van) de financiële sector en internationale kapitaalmarkten. Hij combineert een internationaal profiel met een goed begrip van Nederlandse verhoudingen. Hij is een bestuurder pur sang met een grote passie voor ondernemen en innovatie. Als commissaris zal hij in staat zijn de juiste vragen te stellen en leden van de groepsdirectie uit te dagen. We kijken ernaar uit om met hem samen te werken’, aldus Teerlink.

Samen met Mark Pensaert en Ron Teerlink vormen Marjan Trompetter (vice-voorzitter), Annet Aris, Leo Degle, Petri Hofsté, Arian Kamp, Jan Nooitgedagt en Pascal Visée de raad van commissarissen.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook