Marry de Gaay Fortman wordt commissaris DNB

Marry de Gaay Fortman wordt commissaris DNB

15-04-2016 Op 15 april 2016 maakte De Nederlandsche Bank bekend dat De Gaay Fortman is benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen.

Benoeming
Marry de Gaay Fortman zal de positie van lid van de Raad van Commissarissen bij De Nederlandsche Bank met ingang van 1 juli 2016 vervullen. Met deze benoeming volgt De Gaay Fortman Bert van Delden op, die per 1 november 2016 af zal treden. Volgens De Nederlandse bank bestond door het aftreden van Van Delden de behoefte aan een commissaris met een juridisch profiel.

Marry de Gaay Fortman
De Gaay Fortman is sinds 1988 als advocaat verbonden aan Houthoff Buruma en is sinds 1996 partner van het kantoor. Volgens de Nederlandsche Bank heeft De Gaay Fortman een uitgebreid maatschappelijk en cultureel netwerk, dat haar goed inzicht geeft 'in de Nederlandse bestuurlijke verhoudingen en de maatschappelijke en politieke invloeden daarop'.

Nevenfunctie
Momenteel vervult Marry de Gaay Fortman onder meer een commissariaat bij Coöperatie VGZ. De Gaay Fortman zal deze functie neerleggen, aangezien VGZ onder toezicht staat van De Nederlandsche Bank en deze functie derhalve niet verenigbaar is met haar nieuwe commissariaat. De Nederlandsche Bank laat weten zeer verheugd over de komst van Marry de Gaay Fortman. 'Haar betrokkenheid bij publiek-private vraagstukken en specialisatie in economisch publiekrecht en governance, alsmede haar brede netwerk zijn van groot belang voor DNB.'

Lees ook
> Marry de Gaay Fortman op nummer 36 in de Top 50 Corporate Vrouwen

Meer over Marry de Gaay Fortman

Marry de Gaay Fortman nieuwe commissaris bij KLM

Marry de Gaay Fortman nieuwe commissaris bij KLM

31-03-2017 KLM draagt Marry de Gaay Fortman voor als lid van de Raad van Commissarissen. Op de aandeelhoudersvergadering van 21 april zal haar voordracht worden behandeld.

Interview met Marry de Gaay Fortman

Ethische dilemma's vragen om moreel leiderschap

Ethische dilemma's vragen om moreel leiderschap

22-06-2017 Ethische dilemma’s vragen om een open gesprek in de boardroom en moreel leiderschap. Marry de Gaay Fortman en Xavier Baeten pleiten voor meer debat: ‘Er rust een enorme verantwoordelijkheid op boards.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook