Wijzigingen in bestuur en commissarissen Eneco

Wijzigingen in bestuur en commissarissen Eneco

25-03-2020 Op 25 maart werd bekend dat de overname van Eneco door het consortium van Mitsubishi Corporation en Chubu Electric Power is afgerond. Met het afronden van de overname wijzigt per direct de samenstelling van zowel de raad van bestuur als raad van commissarissen.

Ruud Sondag, ceo van Eneco sinds mei 2018, treedt op eigen verzoek af als lid van de raad van bestuur. Het selectieproces voor een nieuwe ceo bevindt zich in een vergevorderd stadium. Hans Peters, de huidige chief customer officer, treedt toe tot de raad van bestuur, waar hij verantwoordelijk blijft voor alle klantgerichte zaken.

Naast Peters treedt ook Hiroshi Sakuma toe tot de raad van bestuur, in de functie van chief cooperation & international officer. Hij zal verantwoordelijk worden voor het bevorderen van de samenwerking tussen Eneco en Mitsubishi Corporation en Chubu Electric Power op het gebied van strategie, maar zich ook richten op de uitbreiding van Eneco's activiteiten naar internationale markten.

Ook de samenstelling van de raad van commissarissen verandert. Mel Kroon, voormalig bestuursvoorzitter van TenneT, zal aantreden als nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen.

Namens Mitsubishi Corporation nemen Katsuya Nakanishi, Yutaka Kashiwagi en Haruhiko Sato zitting in de raad van commissarissen. Takanori Shiozawa neemt zitting in de raad van commissarissen namens Chubu Electric Power.

Daarnaast draagt de centrale ondernemingsraad twee leden aan. Michael Enthoven blijft aan als door de centrale ondernemingsraad genomineerd lid van de raad van commissarissen en er wordt gezocht naar een tweede, door de centrale ondernemingsraad te nomineren, lid. Totdat die persoon is gevonden blijft huidig commissaris Marco Keim lid.

Charlotte Insinger, Ewoud Goudswaard, Rob Zandbergen en Atzo Nicolaï treden af.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook