ASR Nederland maakt bestuur compleet

ASR Nederland maakt bestuur compleet

23-08-2012 Michel Verwoest wordt lid van de Raad van Bestuur van ASR Nederland. Daarmee vervult hij een openstaande vacature en maakt hij de samenstelling van de Raad compleet.

Michel Verwoest is op dit moment CEO van Nationale Nederlanden Services en lid van de directie van ING Insurance Benelux. Bij ASR wordt hij verantwoordelijk voor de onderdelen Pensioenen, AOV, Ziektekosten, Vastgoedontwikkeling en Vastgoedbeleggingen en de ondersteunende diensten ICT en Informatie- en Projectmanagement. Ook wordt hij voorzitter van het Non-Financial Risk Committee.

Michel Verwoest is tevens commissaris bij SRK Rechtsbijstand.

Laatste CEO van RVS
Verwoest is sinds 1997 in dienst bij ING Groep. Bij verschillende onderdelen van ING Groep vervulde hij diverse managementfuncties. Zo werkte hij lange tijd bij RVS, waarvan hij CEO was toen het in 2011 bij Nationale-Nederlanden werd getrokken en als merk werd opgeheven.

Vacature bijna 1 jaar open
De vacature in de Raad van Bestuur van ASR stond sinds januari 2012 open. Roeland van Vledder, destijds verantwoordelijk voor Commercie, vertrok officieel per 1 juli, maar was al sinds januari uit het bestuur. Volgens de berichten gingen Van Vledder en ASR in goed overleg uit elkaar en waren er geen onenigheden.

Net als Michel Verwoest en mede-bestuurslid Karin Bergstein was Van Vledder afkomstig van ING. De Raad van Bestuur van ASR bestaat naast Verwoest en Bergstein uit Jos Baeten (voorzitter) en Roel Wijmenga (CFO).

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook