Nienke Meijer nieuwe commissaris Achmea

Nienke Meijer nieuwe commissaris Achmea

26-07-2023 Tijdens een buitengewone algemene vergadering is Nienke Meijer benoemd als lid van de raad van commissarissen van Achmea.

Nienke Meijer is commissaris bij PostNL en Deloitte, voorzitter van het bestuur van Stichting De Volkskrant en co-founder en partner van Stichting De Buitenboordmotor. In het verleden was zij onder andere voorzitter van het college van bestuur van Fontys Hogescholen en werkzaam in diverse commerciële en bestuurlijke rollen bij de uitgeverijen Wegener en VNU. 

Haar benoeming geldt voor een periode van vier jaar en is goedgekeurd door De Nederlandsche Bank. Meijer wordt ook lid van de raad van commissarissen van Achmea Pensioen- en Levensverzekeringen N.V. en Achmea Schadeverzekeringen N.V.

President-commissaris Jan van den Berg: "Nienke heeft een brede achtergrond als bestuurder in de publieke en private sector en beschikt over sterke bestuurlijke en toezichthoudende competenties. Daarnaast heeft ze ruime ervaring met digitalisering en platformen, nieuwe verdienmodellen en partnerships. Daarmee is zij een waardevolle aanvulling voor de raad van commissarissen van Achmea."

De raad van commissarissen van Achmea bestaat nu uit: Jan van den Berg (voorzitter), Wim de Weijer (vicevoorzitter), Tjahny Bercx, Miriam van Dongen, Petri Hofsté, Lex Kloosterman, Nienke Meijer en Roel Wijmenga. 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook