Wijzigingen in bestuur Unilever

Wijzigingen in bestuur Unilever

14-03-2019 Unilever heeft aangekondigd dat er wijzigingen in het bestuur gaan plaatsvinden. Zo is Nitin Paranjpe benoemd tot coo. 

Nitin Paranjpe is momenteel nog president foods & refreshment, maar zal de rol van coo gaan bekleden. Hanneke Faber, die momenteel nog president Europa is, volgt hem op als president foods & refreshment.

Daarnaast is bekendgemaakt dat Kees Kruythoff na 27 jaar het bedrijf gaat verlaten. Hij was sinds 2018 president home care, maar was al sinds 2011 lid van het executive committee.

Zijn rol wordt overgenomen door Peter ter Kulve, die momenteel nog chief digital officer and vice president Zuid-Oost Azië en Australië is.

Voor de oude functies van Faber en Ter Kulve zal geen opvolger worden gezocht. Deze regio's komen direct onder de nieuwe coo te vallen. 

Wel wordt Sanjiv Mehta benoemd tot president Zuid Azië en lid van het executive committee.

Alle wijzigingen in de managementstructuur gaan in per 1 mei 2019.

Meer over Nitin Paranjpe

Heineken draagt Nitin Paranjpe voor als commissaris

Heineken draagt Nitin Paranjpe voor als commissaris

30-11-2020 Heineken maakt op 27 november bekend Nitin Paranjpe voor te dragen als lid van de raad van commissarissen van het bedrijf. Hij zal tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders in 2021 benoemd worden voor een termijn van vier jaar.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook