Paul Römer

Paul Römer


Personalia

Naam: Paul Römer

Nationaliteit: Nederlandse

Is dit uw profiel en heeft u vragen, opmerkingen of wijzigingen? Neem dan contact met ons op. Contact
Is dit uw profiel en heeft u vragen, opmerkingen of wijzigingen? Neem dan contact met ons op.

Loopbaan Paul Römer

  • 2011 - 2019 Algemeen directeur, NTR
  • 2011 - 2012 Commissaris, Ajax
  • 2002 - 2010 algemeen directeur en later chief creative officer, Endemol Shine Nederland B.V.
  • 1996 - 2002 in dienst, John de Mol Produkties
  • 1988 - 1996 werkzaam als programma-ontwikkelaar en producer, TROS

Opleiding Paul Römer

  • Toneelschool
  • Fysiotherapeut

Overige vermeldingen

Toen Paul Römer zijn loopbaan begon bij de TROS maakte hij het programma "Jongbloed en Joosten".

In 1996 startte Römer zijn carrière bij John de Mol, waar hij mee werkte aan het ontwikkelen van TV-programma's als 'De Staatsloterijshow', 'Domino D-Day' en Linda de Mol shows.

Römer is de medebedenker en eerste producent van Big Brother en De Gouden Kooi. Deze real-life soaps werden een enorm succes in zowel binnen als buitenland.

In 2010 nam Paul Romer afscheid van tv-producent Endemol. Vanaf augustus 2011 zal hij starten met een nieuwe baan als algemeen directeur bij de publieke omroep NTR, bekend van programma's als 'Nieuwsuur' en 'Andere tijden'.

In een reactie op zijn benoeming bij NTR zei Romer: 'Ik wil niet blijven ronddraaien in commerciële kring. Dit geeft mij de mogelijkheid om te verbreden, denk bijvoorbeeld aan het politieke aspect van werken bij een publieke omroep'.

RvC Ajax
Op 9 februari 2012 heeft de Raad van Commissarissen van Ajax zijn aftreden aangekondigd. Na een voor de RvC negatieve uitspraak van de rechter over de benoeming van Louis van Gaal als algemeen directeur van Ajax, besloot de RvC op te stappen.

De Raad van Commissarissen was op 25 juli 2011 formeel benoemd. Naast Paul Römer waren ook Steven ten Have, Johan Cruijff, Edgar Davids en Marjan Olfers aangetreden als commissarissen van Ajax.

Trivia

Paul Romer is de vierde zoon van acteur Piet Romer (1928). Zijn broer Bart Romer (1957) is producent en auteur, zijn broers Han (1948) en Peter Romer (1952) zijn beide acteurs.

facebook