Peter Berdowski en Carel van den Driest commissaris bij Van Gansewinkel Groep

Peter Berdowski en Carel van den Driest commissaris bij Van Gansewinkel Groep

24-02-2009 Peter Berdowski en Carel van den Driest treden toe tot de raad van commissarissen van afval- en milieuconcern Van Gansewinkel Groep.

Met de benoeming van Peter Berdowski (foto) en Carel van den Driest zal de raad van commissarissen van Van Gansewinkel per 1 april 2009 bestaan uit twee leden namens deaandeelhouders CVC en KKR, respectievelijk Hugo van Berckel en Reinhard Gorenflos, en de twee nieuwe leden.

Voordracht Centrale Ondernemingsraad
De bedoeling is dat op termijn een vijfde lid zal toetreden. De benoeming van Carel van Driest heeft mede op voordracht van de Centrale Ondernemingsraad plaatsgevonden. Hij zal ook als contactpersoon voor dit orgaan optreden.

Peter Berdowski (1958) is sinds 2006 CEO van Koninklijke Boskalis Westminster N.V. Hij werkt sinds 1997 bij dit internationale beursgenoteerde dredging- en maritieme concern. Hij is tevens voorzitter van de raad van commissarissen van Amega Holding B.V. en N.V. holding Nutsbedrijf Westland. Hij is als lid van de raad van commissarissen actief bij TBI Holdings B.V. en Stichting STC-Group.

Carel van den Driest (1947) was tot 2006 CEO van Koninklijke Vopak N.V. Daarvoor werkte hij tot 2002 als CEO bij ECT B.V. en was hij tot 2000 CEO bij Koninklijke Van Ommeren N.V. Momenteel is hij voorzitter van de raad van commissarissen bij Dura Vermeer Groep NV, de Anthony Veder Group N.V. en Van Oord  N.V. Verder is hij lid van de raad van commissarissen bij Stork N.V. en Koninklijke Vopak N.V.

Lees ook:
> Biografie Peter Berwowski
> Interview Ruud Sondag, bestuursvoorzitter Van Gansewinkel: Ik snij riemen uit iemand anders’ leer

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook