Peter Molengraaf wordt commissaris bij Vopak Nederland

24-05-2012

Peter Molengraaf wordt commissaris bij Vopak Nederland

Peter Molengraaf treedt per 1 juni 2012 toe tot de Raad van Commissarissen van Vopak Nederland. Molengraaf is tevens bestuursvoorzitter van netwerkbedrijf Alliander. 

De CEO van netwerkbedrijf Alliander, de 46-jarige Peter Molengraaf wordt commissaris bij Vopak Nederland. Vopak is 's werelds grootste onafhankelijke aanbieder van opslagfaciliteiten voor vloeibare bulkgoederen. Vopak Nederland exploiteert terminals voor de opslag van chemicaliën, olieproducten, petrochemische producten, biobrandstoffen, vloeibare gassen en plantaardige oliën.

Loopbaan Molengraaf
Molengraaf is bestuursvoorzitter van netwerkbedrijf Alliander, lid van de Raad van Commissarissen van DNV KEMA en bestuurslid van de WENb, de werkgeversvereniging voor energie-, kabel-, telecom- en afvalbedrijven. Hij heeft bij Nuon gewerkt als directeur van de divisies customer care en netwerk services. Bij Shell vervulde hij diverse functies, waaronder operational excellence manager voor Europa en commercieel directeur in Nederland.

Interview met Peter Molengraaf

‘Innovatie door innig samenwerken’

‘Innovatie door innig samenwerken’

Alliander-ceo Peter Molengraaf en hoofddirecteur bedrijfsvoering van het ministerie van Defensie Arie Jan de Waard ontdekken de parallellen tussen hun sectoren, waar veiligheid en innovatie centraal staan.

Peter Molengraaf

  • list-arrow Lid raad van toezicht Kadaster
  • list-arrow Voorzitter Holland Solar
  • list-arrow Voorzitter Raad van Toezicht Natuur & Milieu
  • list-arrow Voorzitter GreenFlux
  • list-arrow Commissaris Vopak Nederland
Profiel Peter Molengraaf
Bekijk de top-100 commmissarissen Bekijk de volledige lijst

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook