N.V. Nuon Energy (Vattenfall)

Hier vindt u informatie over N.V. Nuon Energy (Vattenfall) en zijn functionarissen.

  • Hoofdkantoor NUON VATTENFALL: Hoekenrode 8
  • NUON is sinds 1 juli 2009 onderdeel van Vattenfall
  • In 2009 is NUON juridisch gesplitst in NUON Energy (energieleverancier) en Alliander (netbeheerder)
  • NUON VATTENFALL heeft 5.490 medewerkers in dienst

Over NUON VATTENFALL

Nuon is een energieonderneming, welke onderdeel uitmaakt van de Vattenfall Group. NUON is binnen Vattenfall verantwoordelijk voor de Benelux. In Nederland en België heeft het bedrijf ruim 2,5 miljoen klanten, waaronder consumenten, bedrijven en andere organisaties. Nuon produceert en levert zelf aan haar klanten gas en elektriciteit. Daarnaast biedt NUON energiebesparende diensten en producten aan (o.a.consultancy).

Sinds 1 juli 2009 is Nuon onderdeel van de Vattenfall Group. Vattenfall is de vijfde elektriciteitsproducent en de grootste warmteleverancier van Europa. De onderneming heeft belangen in Denemarken, Zweden, Finland, Duitsland, Groot-Brittanië, Polen en Nederland. Vattenfall heeft in de gehele energieketen belangen en activiteiten. Zij wekt elektriciteit op, transporteert energie, distribueert en verkoopt energie. Daarnaast is Vattenfall ook actief in de opwekking, distributie en verkoop van warmte, maar ook in de handel in energie en de delving van bruinkool. Vattenfall AB is 100% eigendom van de Zweedse staat. Met de overname van Nuon heeft Vattenfall een significante positie in gasactiviteiten verworven en is in Europa leidend op het gebied van de opwekking van windenergie op zee.

De strategie NUON is gebaseerd op een viertal ambities:

- De financiële resultaten moeten de benchmark met het topsegment van branchegenoten kunnen doorstaan. Daarvoor zal er nadrukkelijk in de kosten (lees oragnisatie) moeten worden gesneden. Daarnaast wil NUON hoge markten producten in de markt introduceren.

- NUON wil een geïntegreerd energiebedrijf zijn. Die ambitie wil NUON waarmaken door de positie in productie te verstevigen en nadrukkelijker als energieadvisieur op te treden.

- NUON wil duurzaam ondernemen met veel oog voor de maatschappij en milieu. CO2 neutraal worden is daarbij het doel en betrokkenheid bij maatschappelijke programma's het middel

- NUON heeft de ambitie om de beste mensen aan zich te binden en de (door)ontwikkeling van haar medewerkers centraal te stellen.

Organisatiestructuur NUON

NUON heeft als Nederlandse onderneming een tweelaags bestuursstructuur (two-tier board). De Raad van Bestuur van Nuon bestaat uit twee bestuurders, de CEO / CFO en COO. De CEO NUON (en tevens bestuursvoorzitter) en CFO is Peter Smink. De Raad van Bestuur NUON is belast met het besturen van de vennootschap. De realisatie van de doelstellingen van Nuon Energy, de strategie en het beleid inclusief de daaruit voortvloeiende resultaatontwikkeling behoren tot de kerntaken en verantwoordelijkheden van het bestuur.

De Raad van Commissarissen heeft als taak toezicht te houden op het beleid van de Raad van Bestuur en op de algemene gang van zaken bij Nuon Energy. Tevens fungeert de Raad van Commissarissen als adviesorgaan van de Raad van Bestuur.

 

NUON Special Duurzame transitie >> klik hier

NUON Special De Toekomst van Energie

NUON Special Groen Vastgoed

NUON special Energie 2020

 

Interviews NUON VATTENFALL

Cindy Kroon vertelt waarom Nuon Vattenfall wordt

Cindy Kroon vertelt waarom Nuon Vattenfall wordt

Nuon neemt de naam van moederconcern Vattenfall over. Vice president customers & solutions Cindy Kroon spreekt van een natuurlijk moment: ‘De naamsverandering komt tegelijk met onze doelstelling van een fossielvrije energievoorziening binnen één generatie.’

Meer Interviews NUON VATTENFALL

Toegang tot de database

Raad van Commissarissen

Magnus  Hall

Magnus Hall

Commissaris (voorzitter)

Anne  Gynnerstedt

Anne Gynnerstedt

Commissaris

Jan  Haars

Jan Haars

Commissaris

Overige managers NUON VATTENFALL

facebook