Aalberts draagt Peter van Bommel voor als commissaris

Aalberts draagt Peter van Bommel voor als commissaris

19-08-2021 Op 19 augustus 2021 heeft Aalberts bekendgemaakt Peter van Bommel voor te dragen als nieuwe commissaris. Van Bommel zou per direct aantreden voor een termijn van vier jaar. Zijn voorstel zal worden besproken tijdens een virtuele buitengewone aandeelhoudersvergadering op 30 september.

Peter van Bommel is voormalig cfo bij ASM international. Hij heeft na het behalen van zijn studie bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam diverse executive functies uitgeoefend bij LG Philips Displays en Philips. Daarnaast heeft Van Bommel een brede ervaring als bestuurder en commissaris bij verschillende beursgenoteerde bedrijven. Zo is hij onder meer cfo geweest van NXP en Odersun. Ook vervulde hij voor een periode van acht jaar de rol van commissaris bij KPN. In 2008 werd Van Bommel gekozen tot cfo van het jaar van niet-beursgenoteerde bedrijven in Nederland.

In juni 2021 is hij benoemd als commissaris bij Nedap, met de intentie om hem als voorzitter te benoemen als de huidige voorzitter, Gerrit Kolff, tijdens de algemene vergadering in 2022 zal aftreden. Daarnaast is Van Bommel momenteel ook actief als non-executive director bij ASMPT en als bestuurder bij Stichting Bernhoven. 

Na instemming tijdens de buitengewone aandeelhoudersvergadering zal de rvc van Aalberts bestaan uit Martin van Pernis (voorzitter), Lieve Declercq, Annette Rinck, Piet VeenemaJan van der Zouw en Peter van Bommel. 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook