Peter van Mierlo nieuwe CEO van PwC Nederland

Peter van Mierlo nieuwe CEO van PwC Nederland

02-07-2013 Peter van Mierlo is op 1 juli 2013 Robert Swaak opgevolgd als voorzitter van de raad van bestuur van PwC Nederland.

Robert Swaak heeft per 1 juli het bestuur verlaten. Hij is nu Vice Chairman Global Clients & Markets bij PwC. Peter van Mierlo maakt sinds 2009 deel uit van de raad van bestuur en was tevens directievoorzitter van PwC Accountants NV. Vanaf 1 juli is hij voorzitter van de raad van bestuur en tevens lid van de management board van PwC Europe en lid van de Strategic Council van het internationale PwC netwerk.

Verandering van de markt
Van Mierlo meldt in het persbericht dat hij het een interessante tijd vindt om leiding te geven aan PwC. 'De economische verwachtingen blijven onverminderd onzeker, door de nieuwe accountants wetgeving verandert de markt ingrijpend en we zijn nadrukkelijk betrokken bij menig maatschappelijk debat.'

Aanpassing RvB
Behalve een nieuwe CEO heeft PwC nog een aantal andere nieuwe bestuurders benoemd. Het bestuur bestaat nu uit de volgende personen:

Sytso Boonstra, zit sinds 2010 in de RvB. Boonstra blijft verantwoordelijk voor de Tax & HRS praktijk als voorzitter van PwC Belastingadviseurs NV.

Frank Engelen, is als Tax partner actief in de AEX-midkap praktijk. Engelen wordt verantwoordelijk voor alle marktactiviteiten van PwC.

Ad van Gils, verantwoordelijk voor de Deals & Forensic groep van PwC en maakt sinds vorig jaar deel uit van de directie van PwC Advisory NV. Hiervan wordt hij nu voorzitter en daarnaast CFO van de Nederlandse organisatie.

Jolanda Lamse-Minderhoud, lid van de directie van PwC Accountants NV waarin zij verantwoordelijk was voor Human Capital, Learning & Development en marktverantwoordelijkheid voor Publieke Sector. Lamse-Minderhout wordt COO van PwC Nederland en daarnaast verantwoordelijk voor Human Capital.

Michael de Ridder, lid van de directie van PwC Accountants NV waarin hij verantwoordelijk was voor kwaliteit en risicomanagement en marktverantwoordelijk voor het segment van de Organisaties van Openbaar Belang (OOB’S). De Ridder wordt voorzitter van PwC Accountants NV en in de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor het kwaliteitsbeleid van de Nederlandse organisatie.

Commissie Publiek Belang
Met ingang van 1 juli 2013 heeft PriceWaterhouseCoopers (PwC) een Commissie Publiek Belang in gesteld. Nout Wellink is de voorzitter van deze commissie.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook