Peter Vermaat vertrekt bij Enexis

Peter Vermaat vertrekt bij Enexis

14-01-2020 Enexis-topman Peter Vermaat stapt halverwege 2020 op bij de netbeheerder.

Na zes jaar heeft Vermaat besloten zijn functie als ceo neer te leggen bij Enexis. In een schriftelijke toelichting laat hij weten dat de operationele activiteiten dit jaar op het hoogste niveau ooit liggen. Na het klimaatakkoord dat in juni 2019 werd ingediend, ‘breekt er een volgende fase aan in de energietransitie’, aldus Peter Vermaat. ‘Daarmee is een nieuwe fase aangebroken. Het is goed dat daar de komende periode een nieuwe ceo leiding aan gaat geven’.

> Lees ook: Peter Vermaat van netbeheerder Enexis over dubbele onzekerheid

De Raad van Commissarissen begrijpt de afweging van Vermaat. ‘We zijn Peter zeer erkentelijk voor de inspirerende manier waarop hij, samen met zijn collega’s in de raad van bestuur en directie, het bedrijf heeft geleid en de eerste fase van de energietransitie binnen Enexis en de sector heeft vormgegeven’, zegt Piet Moerland, voorzitter van de raad van commissarissen. Welke vervolgstappen Peter Vermaat zal nemen, is niet duidelijk. Vooralsnog neemt hij de tijd zijn opvolger in te werken. ‘Daarnaast zal ik me geleidelijk oriënteren op een nieuwe fase in mijn loopbaan’, besluit hij.

Interview met Peter Vermaat

'Tijdens het sporten vergeet ik mijn werk niet'

'Tijdens het sporten vergeet ik mijn werk niet'

16-05-2019 Peter Vermaat, ceo van netwerkbedrijf Enexis Groep, sport twee tot drie keer per week. Daarbij wisselt hij hardlopen en skeeleren af. ‘Het handige is dat je dat overal kunt doen. Ik schaats ook graag, maar daarvoor moet je toch weer naar de schaatsbaan.’ Eerder speelde hij ook hockey in het bedrijfshockeyteam, maar nu speelt hij alleen nog af en toe mee. Hij sport niet met een vast schema, maar doet wat zijn agenda toelaat.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook