Peter Wennink nieuwe commissaris bij Heineken

Peter Wennink nieuwe commissaris bij Heineken

14-12-2023 Heineken heeft aangekondigd Peter Wennink te benoemen als vice-voorzitter van de raad van commissarissen per 25 april 2024.

Peter Wennink is sinds 2013 ceo bij ASML, waar hij in 1999 als cfo begon. Daarvoor was hij onder andere partner bij Deloitte.

Voorzitter van de raad van commissarissen, Jean-Marc Huët: "We zijn verheugd om Peter Wennink te nomineren als nieuw lid van onze raad van commissarissen, ter ondersteuning van het streven van het bedrijf om duurzame waardecreatie op lange termijn te leveren voor zijn belanghebbenden. Met zijn vele jaren ervaring en uitzonderlijke kwaliteiten zal Peter waardevolle en nieuwe perspectieven brengen naar de raad van commissarissen."

Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 25 april zal niet alleen de benoeming van Wennink plaatsvinden, maar wordt ook ceo Dolf van den Brink herbenoemd voor een periode van 4 jaar. Daarnaast zullen Jean-Marc Huët en Pamela Mars-Wright genomineerd worden voor herbenoeming als commissaris, beiden voor een periode van twee jaar.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook