Pier Eringa stopt als ceo Transdev

Pier Eringa stopt als ceo Transdev

08-03-2021 Transdev heeft op 5 maart 2021 bekendgemaakt dat Pier Eringa per direct stopt als ceo van het bedrijf. Sinds september 2019 was hij in dienst bij Transdev.

Transdev brengt in een bericht op hun website naar buiten dat Pier Eringa per direct opstapt als ceo van Transdev Nederland, het moederbedrijf van onder meer Connexxion, Witte Kruis en Hermes. In september 2019 maakte Eringa de overstap van ProRail naar Transdev. Voor zijn vertrek geeft het bedrijf als reden dat de gevolgen van de coronacrisis groot zijn en de toekomst nog ongewis is. De taken van de ceo zijn verschoven, wat Pier Eringa heeft doen besluiten afscheid te nemen van Transdev. De raad van commissarissen dankt hem voor zijn inzet.

In een interview met De Telegraaf laat Piet Eringa weten dat door het tijdelijk compenseren van het ov vanwege de crisis de echt belangrijke keuzes uitblijven. ‘Dat vooral is de reden van mijn vertrek. Ik was bij Transdev gekomen om het bedrijf te laten groeien, concessies te winnen, de organisatie te verbeteren en goede financiële cijfers te produceren. In plaats van aanvallen, word ik door de crisis in de verdediging gedwongen. Dat is een ander speelveld, waarvoor ik niet was aangesteld’, aldus Eringa tegen de krant.

Wat Pier Eringa nu gaat doen, is nog niet bekend. Zijn taken bij Transdev worden tijdelijk overgenomen door Manu Lagierse, de huidige cco. 

Interview met Pier Eringa

De nevenfunctie van Pier Eringa

De nevenfunctie van Pier Eringa

11-03-2020 In deze rubriek vertellen bestuurders en commissarissen over een bijzondere nevenfunctie die zij vervullen. Pier Eringa is ceo bij Transdev Nederland en voormalig president-directeur van Prorail en ook voorzitter raad van toezicht amateurvoetbal bij de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB).

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook