René Dahan treedt terug uit RvC Ahold

René Dahan treedt terug uit RvC Ahold

06-03-2013 René Dahan, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ahold, zal op 1 oktober 2013 terugtreden. Dahan kwam in 2004 bij Ahold als commissaris en heeft bij zijn aftreden dus bijna tien jaar in de RvC gezeten.

Als opvolger van René Dahan wordt op 17 april op de AvA Jan Hommen voorgesteld. Als de aandeelhouders akkoord gaan, zal Hommen op 1 oktober voorzitter zijn van de RvC van Ahold.

Toekomst
Dahan staat achter het voornemen om Jan Hommen te benoemen. Dahan: 'Ik kondig mijn vertrek aan in de wetenschap dat de onderneming zich in een goede uitgangspositie bevindt voor de toekomst.'

Dick Boer
Dahan, de oud-bestuurder van Exxon Mobil, krijgt waardering van het bestuur. CEO Dick Boer meldt in het persbericht: 'Dahan's ervaring en wijsheid hebben het bedrijf gemaakt dat Ahold vandaag is. Nu Dahan bekend maakt dat hij vertrekt, willen wij hem daar hartelijk voor bedanken.'

 

 

Ben Noteboom
Ahold zal Ben Noteboom (CEO Randstad), Derk Doijer (tevens commissaris bij o.m. Corio) en Stephanie Shern (board of directors Gamestop) bij de AvA voordragen voor een nieuwe termijn als lid van de RvC.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook