Wisselingen in topstructuur Rabobank

Wisselingen in topstructuur Rabobank

01-06-2017 Rien Nagel (foto) en Ralf Dekker, beiden lid van de Raad van Bestuur van Rabobank, stappen per 1 september vroegtijdig op. Hun benoeming liep tot en met 1 november van dit jaar.

Het vertrek van de twee bestuurders komt voort uit de wijzigingen die doorgevoerd worden in de topstructuur van de bank. Volgens de Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur zijn de wijzigingen nodig om de digitale transitie van de bank te versnellen.

Het huidige takenpakket van Rien Nagel zal in drieën worden geknipt. Nagel was al sinds 1987 in dienst van de bank en onder zijn leiding fuseerden afgelopen jaar alle 106 coöperatieve banken tot één bank.

De portefeuille van Ralf Dekker, waarin onder meer IT zat, wordt in tweeën gesplitst. Dekker werkte sinds 1993 bij de bank. Voor Rien Nagel en Ralf Dekker zijn de wijzigingen in hun domein aanleiding om hun loopbaan buiten de bank voort te zetten.

Momenteel heeft de Rabobank nog een Raad van Bestuur van zeven personen, maar in de nieuwe organisatie gaat gewerkt worden vanuit een groepsdirectie van tien bestuurders.
Topman Wiebe Draijer blijft deel uitmaken van de directie, net als de huidige bestuursleden Bas Brouwers (Chief Financial Officer), Jan van Nieuwenhuizen (Wholesale Clients), Berry Marttin (Rural & Retail internationaal) en Petra van Hoeken (Chief Risk Officer).

Daarnaast worden Ieko Sevinga (Chief Information Officer/Chief Operating Officer), Bart Leurs (Digital Transformation Officer), Janine Vos (Chief Human Resources Officer), Kirsten Konst (Bedrijven) en Mariëlle Lichtenberg (Particuliere klanten) lid van de directie. 

Alle voorgenomen benoemingen zijn onder voorbehoud van toetsing door de toezichthouders.

> Onlangs heeft Mangement Scope Rien Nagel nog geïnterviewd. Lees het volledige interview met Rien Nagel hier. 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook