Rob van Wingerden vertrekt als ceo bij Koninklijke BAM Groep

Rob van Wingerden vertrekt als ceo bij Koninklijke BAM Groep

17-02-2020 Per 15 april 2020 vertrekt chief executive officer Rob van Wingerden bij bouwer BAM. De raad van commissarissen van Koninklijke BAM Groep nv maakt op maandag 17 februari bekend dat in goed overleg is besloten dat Van Wingerden niet zal worden voorgedragen voor een nieuwe termijn.

BAM Groep begint aan een nieuwe strategische cyclus in april, wat Rob van Wingerden een natuurlijk moment biedt om de rol van ceo over te dragen. ‘Ik ben trots op wat we bereikt hebben met het One BAM-programma, omdat dit ons in staat stelt de schaal van onze onderneming en de kennis van onze medewerkers optimaal te benutten. Het was een voorrecht deze geweldige onderneming te mogen leiden’, zegt Van Wingerden, die twaalf jaar lid is geweest van de raad van bestuur, waarvan ruim vijf jaar als ceo.

Rob van Wingerden startte zijn loopbaan bij BAM Groep in 1988. De raad van commissarissen is gestart met het zoeken naar een opvolger. Deze opvolger zal leiding geven aan een volgende fase binnen de ontwikkeling van BAM Groep.

Tijdens de jaarlijkse algemene vergadering voor aandeelhouders op 15 april, zal Van Wingerden terugtreden als ceo. Frans den Houter, huidig cfo, zal zijn rol overnemen tot er een opvolger is benoemd. Daarnaast zal Paul Sheffield, sinds 2017 lid van de raad van commissarissen, als gedelegeerd commissaris in een adviserende rol het executive committee ondersteunen.

> Lees ook: Rob van Wingerden over duurzaam bouwen en positieve impact.

Harrie Noy, voorzitter van de raad van commissarissen, vindt dat Van Wingerden een heldere visie heeft over wat BAM Groep nodig heeft om de toekomstige uitdagingen het hoofd te bieden. ‘Rob heeft BAM geleid in turbulente tijden. Met het introduceren van het One BAM concept heeft hij de basis gelegd voor het huidige transformatieproces van het bedrijf. Met meer dan dertig jaar loyale inzet voor BAM Groep, kunnen wij alleen maar dankbaar zijn voor Rob’s bijdrage, visie en leiderschap’, aldus Harrie Noy.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook