Robert Carsouw nieuwe cfo Schiphol

Robert Carsouw nieuwe cfo Schiphol

03-02-2021 Robert Carsouw is door de raad van commissarissen per 1 april 2021 benoemd tot chief financial officer van Royal Schiphol Group. Dat maakt het bedrijf op 3 februari 2021 bekend.

Robert Carsouw zal per 1 april 2021 de functie van cfo overnemen van Jabine van der Meijs, die eerder aangaf af te zien van een tweede termijn als cfo. Carsouw zal als cfo ook deel uitmaken van het directieteam van Schiphol Group. Hij zal verantwoordelijk zijn voor de financiële strategie, inkoop, riskmanagement en de internationale deelnemingen van Royal Schiphol Group.

Sinds 1997 is Robert Carsouw werkzaam bij McKinsey & Co in Nederland. Als senior partner heeft hij een brede ervaring in projecten in de (semi)publieke sector, met name bij staatsdeelnemingen (inclusief de luchtvaartsector). Carsouw over zijn nieuwe rol: ‘Bij Schiphol Group kan ik mijn ervaring inzetten in een bedrijf en een sector die ik goed ken. Er zijn grote uitdagingen en ik kijk ernaar uit daar mijn bijdrage aan te leveren.’

Louise Gunning-Schepers, president-commissaris van Schiphol, is zeer verheugd met de benoeming van Robert Carsouw. ‘Met zijn jarenlange ervaring en kennis van financieel-strategische projecten is hij de aangewezen persoon voor deze functie’, laat Gunning-Schepers weten. ‘Robert Carsouw is een aanwinst in deze bijzondere tijden voor Schiphol en de luchtvaart’, vult Dick Benschop, president en ceo van Schiphol, aan. ‘Hij heeft zich bewezen als aanjager van verbetering en vernieuwing. Ik verwacht dat hij met zijn ervaring de financiële organisatie van Schiphol met succes zal kunne leiden.’

Met de komst van Robert Carsouw is de man-vrouw verdeling van het directieteam 50/50%. Deze bestaat per 1 april 2021 uit Dick Benschop (ceo), Hanne Buis (cpao), Birgit Otto (coo) en Robert Carsouw (cfo).

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook