Roelof Konterman wordt bestuurslid bij Achmea

02-04-2013

Roelof Konterman wordt bestuurslid bij Achmea

Verzekeraar Achmea heeft twee nieuwe leden in de raad van bestuur benoemd: Roelof Konterman, de huidige voorzitter van de divisie Zorg & Gezondheid bij Achmea en Huub Arendse, partner bij KPMG Nederland.

Roelof Konterman werkt sinds 1983 bij Achmea in diverse functies, waaronder vijf jaar in het buitenland. Vanaf 2004 was hij als directeur actief bij Achmea Zorg. Sinds 2008 is hij voorzitter van de divisie Zorg & Gezondheid bij Achmea, waar in 2011 Agis aan is toegevoegd.

Willem Duin
De voorzitter van de raad van bestuur, Willem van Duin, is blij met de benoemingen. 'Roelof Konterman kan bogen op een brede ervaring binnen onze organisatie, zowel in het geprivatiseerde zorgveld alsook op internationaal gebied.'

 

 

Nieuwe CFO
Huub Arendse is partner bij KPMG Nederland en wordt benoemd tot Chief Financial Officer (CFO) van Achmea.

Financiële soliditeit
Erik van de Merwe, voorzitter van de raad van commissarissen: 'Juist in de huidige tijd is het voor een verzekeraar met de omvang en activiteiten van Achmea van groot belang dat de financiële soliditeit en het centraal stellen van het klantbelang goed zijn geborgd. We zijn er als raad van commissarissen van overtuigd, dat de huidige raad van bestuur, aangevuld met twee nieuwe leden, de belangen van al onze stakeholders goed zal behartigen.'

Lees verder:
> Rondetafeldiscussie Marktwerking in de zorg

Meer over Roelof Konterman

Roelof Konterman vertrekt bij Achmea

Roelof Konterman vertrekt bij Achmea

Roelof Konterman zal eind 2018 zijn functie als vice-voorzitter van de raad van bestuur van Achmea neerleggen.

Interview met Roelof Konterman

Marktwerking in de zorg: Lang traject naar transitie

Marktwerking in de zorg: Lang traject naar transitie

Met Bereidheid tot verandering, het adviesrapport van de commissie-Dekker, werd 25 jaar geleden voor het eerst een integrale visie op de gezondheidszorg gepresenteerd. Zeven zorgbestuurders blikken terug op wat de commissie gebracht heeft en geven hun visie op vervolgstappen.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook