Ruud Sondag vertrekt per direct bij Van Gansewinkel Groep

Ruud Sondag vertrekt per direct bij Van Gansewinkel Groep

16-04-2012 Op 13 april 2012 is Ruud Sondag met onmiddellijke ingang opgestapt als CEO van de Afvalverwerker.

Ruud Sondag is samen met zijn COO Diederik Gijsberts opgestapt. Een verschil van inzicht met de raad van commissarissen over het te voeren beleid, wordt door Van Gansewinkel als reden opgegeven. Het vertrek van Sondag en Gijsberts komt samen met de presentatie van de jaarcijfers 2011. Van Ganzewinkel rapporteert over 2011 een netto verlies van € 25 miljoen ten opzichte van een omzetgroei van € 71 miljoen tot bijna € 1,2 miljard. De operationele kasstroom nam met drie miljoen toe tot € 233 miljoen.

Rob de Fluiter Balledux, de huidige CFO, en Yves Luca (COO Recycling & Energy from Waste) zullen interim de leidinggevende posities waarnemen.

Lees ook:
> Interview Ruud Sondag

Interview met Ruud Sondag

Drie commissarissen over toezicht houden op staatsdeelnemingen

Drie commissarissen over toezicht houden op staatsdeelnemingen

28-09-2022 Drie commissarissen van staatsdeelnemingen vertellen over hun rol bij bedrijven die gedreven worden door een brede maatschappelijke ambitie. Hoe nauw zijn de contacten met de aandeelhouder en is de commissarisrol significant anders dan bij private bedrijven? ‘De publieke aandeelhouder ventileert op veel vlakken zijn mening: van financiële en strategische vraagstukken tot benoemingen en salarissen.’ 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook