Sarah Russell nieuwe commissaris ABN Amro

Sarah Russell nieuwe commissaris ABN Amro

09-03-2022 ABN Amro heeft op 9 maart bekendgemaakt dat Sarah Russell wordt voorgedragen als nieuw lid van de raad van commissarissen. 

Sarah Russell is is voorgedragen met het oog op een ontstane vacature in de raad van commissarissen voor een financieel expert. Zij volgt Tjalling Tiemstra op. Sarah Russell heeft diverse leidinggevende- en bestuursfuncties bekleed binnen de financiële dienstverlening, accountancy, vermogensbeheer en risicobeheer. Momenteel is zij commissaris bij onder andere ABN Amro en Nordea. Haar benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring van de Europese Centrale Bank.

Tom de Swaan, voorzitter van de raad van commissarissen, zegt over de benoeming het volgende: ‘We zijn heel blij Sarah Russell te kunnen voordragen voor de raad van commissarissen van ABN Amro. Met haar uitgebreide kennis en ervaring in de financiële sector, als bestuurslid en commissaris, zal ze een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de raad van commissarissen van ABN Amro. We bedanken Tjalling Tiemstra voor zijn belangrijke bijdrage aan de raad van commissarissen in de afgelopen zes jaar. Met zijn brede en diepgaande ervaring in de accountancy is hij bijzonder waardevol geweest voor de raad van commissarissen.’

ABN Amro heeft verder bekendgemaakt dat president-commissaris Tom de Swaan wordt voorgedragen voor herbenoeming voor een periode van vier jaar. 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook