Holland Financial Centre stopt na SNS-debacle

06-02-2013

Holland Financial Centre stopt na SNS-debacle

Het bestuur van het Holland Financial Centre meent dat de publiek-private samenwerking in de stichting op dit moment onvoldoende draagvlak heeft. Er zal worden gekeken naar een andere vorm om bepaalde activiteiten verder voort te zetten.

Het Holland Financial Centre stelt in een verklaring: 'De minister van Financiën, alsmede de financieel woordvoerders van de coalitiepartijen in de Tweede Kamer hebben uitgesproken dat zij de publiek-private samenwerking in Stichting Holland Financial Centre niet langer wenselijk achten, omdat dit een schijn van rolvermenging tussen private sector, toezichthouders en overheid met zich meebrengt'.

Sjoerd van Keulen
De oud-SNS CEO Sjoerd van Keulen maakte zondag bekend terug te treden als voorzitter van het HFC. Van Keulen, die als topman van SNS Reaal verantwoordelijk was voor de aankoop van Bouwfonds, vond dat hij geen effectieve bijdrage meer kon leveren aan het HFC, vanwege de ontwikkelingen rond SNS Reaal en de daaropvolgende discussie rondom zijn persoon.

Idee van Wouter Bos
Het HFC is in 2007 mede op initiatief van de toenmalige minister van Financiën Wouter Bos opgericht. Binnen het HFC werden projecten opgepakt die gericht waren op het versterken van de financiële sector zodat ook de Nederlandse economie en werkgelegenheid daarvan zouden kunnen profiteren.

Meer over Sjoerd van Keulen

Sjoerd van Keulen weg bij  Holland Financial Centre en Mediq

Sjoerd van Keulen weg bij Holland Financial Centre en Mediq

Voormalig SNS-CEO Sjoerd van Keulen trekt zich naar aanleiding van het SNS-debacle terug als voorzitter van de Stichting Holland Financial Centre en als commissaris bij Mediq.

Sjoerd van Keulen treedt af bij ING

Sjoerd van Keulen treedt af bij ING

Sjoerd van Keulen treedt volgend jaar af als commissaris bij ING Groep. Volgens het persbericht van ING treedt hij af vanwege persoonlijke redenen en de wens zijn prioriteiten weer in balans te krijgen.

Interview met Sjoerd van Keulen

Sjoerd van Keulen: ‘Het is tijd voor een nieuw model’

Sjoerd van Keulen: ‘Het is tijd voor een nieuw model’

Na zeven jaar SNS Reaal werd Sjoerd van Keulen begin dit jaar voorzitter van Holland Financial Centre. ‘We willen de Nieuwspoort voor de financiële sector worden. Een plaats waar open én in vertrouwelijkheid gesproken kan worden over de financiële wereld.'

Sjoerd van Keulen vindt SNS Reaal de Pietje Bell van de financiële dienstverlening

Sjoerd van Keulen vindt SNS Reaal de Pietje Bell van de financiële dienstverlening

Sinds de introductie van het aandeel in 2006, wil het op de beurs niet echt vlotten met SNS Reaal. Sjoerd van Keulen ligt er niet wakker van. "Het is goed voor het bedrijf geweest."

Sjoerd van Keulen

  • list-arrow Commissaris Vado Beheer
  • list-arrow Lid raad van toezicht Natuur & Milieu
  • list-arrow Voorzitter Stichting Investment Fund for Health in Africa
  • list-arrow Bestuurslid Stichting Health Insurance Fund
  • list-arrow Commissaris (voorzitter) Access to Medicine
  • list-arrow Adviseur Stichting PharmAccess International
Profiel Sjoerd van Keulen
Bekijk de top-100 commmissarissen Bekijk de volledige lijst

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook