Sjoerd van Keulen weg bij  Holland Financial Centre en Mediq

Sjoerd van Keulen weg bij Holland Financial Centre en Mediq

04-02-2013 Voormalig SNS-CEO Sjoerd van Keulen trekt zich naar aanleiding van het SNS-debacle terug als voorzitter van de Stichting Holland Financial Centre en als commissaris bij Mediq.

De Stichting Holland Financial Centre liet weten dat Sjoerd van Keulen door de recente gebeurtenissen rond SNS Reaal en de discussie rondom zijn persoon van mening is dat hij geen effectieve bijdrage meer kan leveren in zijn rol als voorzitter van Holland Financial Centre.

Opvolging HFC
Zijn taken als voorzitter van Holland Financial Centre zullen worden waargenomen door bestuurslid Jan Nooitgedagt. Nooitgedagt is tevens tot april CFO bij Aegon.

Reactie op nationalisatie
Sjoerd van Keulen laat het volgende weten in een verklaring: 'Ik heb met ontsteltenis kennis genomen van de ontwikkelingen bij SNS Reaal, uitmondend in een nationalisatie. Dat heeft mij bijzonder geraakt. Ik heb besloten per direct af te treden als voorzitter van het Holland Financial Centre, lid van de Raad van Commissarissen van APG, boegbeeld van het Topsectorenbeleid en vicevoorzitter van het regieorgaan internationale acquisitie & vestigingsklimaat.'

Mediq
Van Keulen trad aan als commissaris bij Mediq in april 2010. Hij werd benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen op 6 september 2010. Mediq laat weten het besluit van Van Keulen te betreuren: 'We verliezen met het vertrek van Sjoerd van Keulen een toegewijde voorzitter.'

In opspraak
Van Keulen raakte in opspraak nadat SNS Reaal mede door overnames onder zijn bewind in zwaar weer raakte. Van Keulen bracht de bank en verzekeraar in 2006 als CEO naar de beurs. Met de opbrengst kocht hij het Bouwfonds en de verzekeraars AXA Nederland en Zwitserleven. Het Bouwfonds bleek veel 'giftige' vastgoedleningen te bevatten.

Staatssteun
SNS Reaal kreeg in 2008 achthonderd miljoen euro staatssteun. Van Keulen vertrok in 2009. Afgelopen vrijdag (1 februari 2013) werd de bank en verzekeraar genationaliseerd, een kostenpost van zeker 3,7 miljard euro voor de staat.

Op dit moment is Van Keulen nog toezichthouder bij bouwconcern Heijmans.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook