Sjoerd van Keulen weg bij  Holland Financial Centre en Mediq

04-02-2013

Sjoerd van Keulen weg bij Holland Financial Centre en Mediq

Voormalig SNS-CEO Sjoerd van Keulen trekt zich naar aanleiding van het SNS-debacle terug als voorzitter van de Stichting Holland Financial Centre en als commissaris bij Mediq.

De Stichting Holland Financial Centre liet weten dat Sjoerd van Keulen door de recente gebeurtenissen rond SNS Reaal en de discussie rondom zijn persoon van mening is dat hij geen effectieve bijdrage meer kan leveren in zijn rol als voorzitter van Holland Financial Centre.
Opvolging HFCZijn taken als voorzitter van Holland Financial Centre zullen worden waargenomen door bestuurslid Jan Nooitgedagt. Nooitgedagt is tevens tot april CFO bij Aegon.
Reactie op nationalisatieSjoerd van Keulen laat het volgende weten in een verklaring: 'Ik heb met ontsteltenis kennis genomen van de ontwikkelingen bij SNS Reaal, uitmondend in een nationalisatie. Dat heeft mij bijzonder geraakt. Ik heb besloten per direct af te treden als voorzitter van het Holland Financial Centre, lid van de Raad van Commissarissen van APG, boegbeeld van het Topsectorenbeleid en vicevoorzitter van het regieorgaan internationale acquisitie & vestigingsklimaat.'

Mediq
Van Keulen trad aan als commissaris bij Mediq in april 2010. Hij werd benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen op 6 september 2010. Mediq laat weten het besluit van Van Keulen te betreuren: 'We verliezen met het vertrek van Sjoerd van Keulen een toegewijde voorzitter.'


In opspraak
Van Keulen raakte in opspraak nadat SNS Reaal mede door overnames onder zijn bewind in zwaar weer raakte. Van Keulen bracht de bank en verzekeraar in 2006 als CEO naar de beurs. Met de opbrengst kocht hij het Bouwfonds en de verzekeraars AXA Nederland en Zwitserleven. Het Bouwfonds bleek veel 'giftige' vastgoedleningen te bevatten.


Staatssteun
SNS Reaal kreeg in 2008 achthonderd miljoen euro staatssteun. Van Keulen vertrok in 2009. Afgelopen vrijdag (1 februari 2013) werd de bank en verzekeraar genationaliseerd, een kostenpost van zeker 3,7 miljard euro voor de staat.


Op dit moment is Van Keulen nog toezichthouder bij bouwconcern Heijmans.

Meer over Sjoerd van Keulen

Holland Financial Centre stopt na SNS-debacle

Holland Financial Centre stopt na SNS-debacle

Het bestuur van het Holland Financial Centre meent dat de publiek-private samenwerking in de stichting op dit moment onvoldoende draagvlak heeft. Er zal worden gekeken naar een andere vorm om bepaalde activiteiten verder voort te zetten.

Sjoerd van Keulen treedt af bij ING

Sjoerd van Keulen treedt af bij ING

Sjoerd van Keulen treedt volgend jaar af als commissaris bij ING Groep. Volgens het persbericht van ING treedt hij af vanwege persoonlijke redenen en de wens zijn prioriteiten weer in balans te krijgen.

Interview met Sjoerd van Keulen

Sjoerd van Keulen: ‘Het is tijd voor een nieuw model’

Sjoerd van Keulen: ‘Het is tijd voor een nieuw model’

Na zeven jaar SNS Reaal werd Sjoerd van Keulen begin dit jaar voorzitter van Holland Financial Centre. ‘We willen de Nieuwspoort voor de financiële sector worden. Een plaats waar open én in vertrouwelijkheid gesproken kan worden over de financiële wereld.'

Sjoerd van Keulen vindt SNS Reaal de Pietje Bell van de financiële dienstverlening

Sjoerd van Keulen vindt SNS Reaal de Pietje Bell van de financiële dienstverlening

Sinds de introductie van het aandeel in 2006, wil het op de beurs niet echt vlotten met SNS Reaal. Sjoerd van Keulen ligt er niet wakker van. "Het is goed voor het bedrijf geweest."

Sjoerd van Keulen

  • list-arrow Lid Raad van Toezicht Wereld Natuur Fonds
  • list-arrow Commissaris (vice-voorzitter) Heijmans N.V.
  • list-arrow Commissaris Vado Beheer
  • list-arrow Commissaris Stichting Natuur en Milieu
  • list-arrow Voorzitter Stichting Investment Fund for Health in Africa
  • list-arrow Bestuurslid Stichting Health Insurance Fund
  • list-arrow Commissaris (voorzitter) Access to Medicine
  • list-arrow Adviseur Stichting PharmAccess International
Profiel Sjoerd van Keulen
Bekijk de top-100 commmissarissen Bekijk de volledige lijst

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook