Heijmans N.V.

Hier vindt u informatie over Heijmans N.V. en zijn functionarissen.

  • Beurscode: HEIJM (Smallcap)
  • Hoofdkantoor Heijmans: Graafsebaan 65, 5248 JT ROSMALEN
  • Heijmans is door Jan Heijmans in 1923 in Rosmalen opgericht
  • Heijmans heeft sinds 1993 een beursnotering
  • Heijmans heeft 8.000 medewerkers in dienst

Over Heijmans N.V.

Heijmans is een beursgenoteerde (bouw)onderneming gevestigd in Rosmalen. Heijmans is actief in vastgoed, woningbouw, utiliteitsbouw, installatietechniek en infra. Heijmans vindt haar markten in Nederland, België en Duitsland. Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden. Heijmans heeft circa 8.000 medewerkers en in 2013 € 2,1 miljard omzet.

Heijmans heeft haar strategie op drie marktsegmenten gebouwd: Wonen, Werken en Infra. 

Wonen: door de crisis in de woningmarkt is de vraaggestuurde markt een feit. Consumenten bepalen zelf hoe zij het liefst wonen en vragen om producten die daar op aansluiten. De locatie is belangrijk, maar de uitstraling, afwerking en kwaliteit in relatie tot de prijs ook. Heijmans heeft twee divisies op deze markt actief: Heijmans Vastgoed en Heijmans Woningbouw.

Werken: het nieuwe werken vraagt om andere, efficiënte en flexibele gebouwen. De divisies van Heijmans belast met werken zijn: Utiliteitsbouw en Techniek (Burgers Ergon).

Infra: Heijmans Infra is de divisie van Heijmans die belast is met 'verbinden'. Zij ontwikkelen, realiseren en onderhouden de volledige boven- en ondergrondse infrastructuur. De focus van Heijmans ligt daarbij op twee pijlers:

- Wegen: mobiliteit voor de weggebruiker en het netwerk van wegen in Nederland;
- Civiel: locatiegebonden en ondergrondse infrastructuur.

Organisatiestructuur Heijmans

Heijmans heeft zowel een Raad van Bestuur als een Raad van Commissarissen (two-tier board). De Raad van Bestuur van Heijmans bestaat uit drie personen. Dezelfde drie personen, aangevuld met 2 andere Heijmans directeuren, vormen gezamenlijk de concerndirectie. Gerrit Witzel geeft als bestuursvoorzitter leiding aan de Raad van Bestuur. De RvB is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het bouwbedrijf. De strategie en de uitvoering ervan, behoort ook tot de kerntaken van de bestuursleden.

De Raad van Commissarissen van Heijmans ziet toe op de RvB. De commissarissen houden toezicht en zijn beschikbaar om de bestuurders te adviseren. De commissarissen worden door de AvA benoemd telkens voor een periode van vier jaar. André Olijslager is voorzitter van de RvC van Heijmans.

Interviews Heijmans N.V.

Bram Mommers en Marc de Vreede over de digitale revolutie in de bouwwereld

Bram Mommers en Marc de Vreede over de digitale revolutie in de bouwwereld

Het Bouw Informatie Model (BIM), een van de belangrijkste aanjagers van de digitale revolutie in de bouwwereld, veranderde het speelveld van die sector ingrijpend. Werknemers omarmden de digitalisering echter minder rap. Marc de Vreede van Heijmans Bouw & Techniek en Bram Mommers van Arcadis: ‘Pas nu snappen mensen hoe cruciaal het is om digitaal te werken.’

Meer Interviews Heijmans N.V.

Bestuurders in het nieuws

facebook