Sjoerd Vollebregt wordt commissaris bij Heijmans

26-02-2015

Sjoerd Vollebregt wordt commissaris bij Heijmans

Heijmans heeft Sjoerd Vollebregt voorgedragen als commissaris. 

Stork
Sjoerd Vollebregt stond tussen 2002 en 2014 aan het hoofd van Stork en Fokker Technologies. Hij verzette zich tegen de opsplitsing van het bedrijf door hedgefondsen Centaurus en Paulson. Later werd Stork alsnog opgesplitst, toen private equity-investeerder Candover het bedrijf van de beurs haalde.

Benoeming
Over de benoeming van Sjoerd Vollebregt wordt op 15 april gestemd, tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders.

Meer over Sjoerd Vollebregt

Sjoerd Vollebregt treedt af als CEO van Fokker

Sjoerd Vollebregt treedt af als CEO van Fokker

Sjoerd Vollebregt heeft aangekondigd dat hij wil terugtreden als Chief Executive Officer van Fokker Technologies per 1 april 2014. Hij wordt opgevolgd door Hans Büthker die nu Chief Operating Officer is.

Sjoerd Vollebregt over toen en nu

Sjoerd Vollebregt over toen en nu

Toen: CEO Stork
Nu: zelfde functie
"Het is niet aan mij om te oordelen over de beurskoers. Dat is aan de investeerders. Maar ten tijde van het dieptepunt van de koers, voorjaar 2003, was het aandeel duidelijk ondergewaardeerd. Onbegrijpelijk, want er waren briljante marktposities opgebouwd. Tegelijkertijd raakte de kas steeds beter gespekt. Op een zeker moment was de liquiditeit op de bank bijna hoger dan de beurswaarde." (Management Scope, april 2004)

Interview met Sjoerd Vollebregt

Sjoerd Vollebregt: 'Extra toezicht bleek drama'

Sjoerd Vollebregt: 'Extra toezicht bleek drama'

Bestuursvoorzitter Sjoerd Vollebregt van Stork blikt terug en kijkt vooruit. Terug naar de turbulente periode van conflicten met aandeelhouders en vooruit naar de periode ná Candover. De verkoop van een bedrijfsonderdeel sluit hij daarbij niet uit.

Bemoeials en betweters

Bemoeials en betweters

Ben je beursgenoteerd, dan ben je bezit van iedereen. En wacht je als CEO elke dag een stapel mails, telefoontjes, brieven van volslagen onbekenden die dingen van je willen. Hoe ontdek je tussen al die ‘ideetjes' die ene briljante?

ICT geld waard

ICT geld waard

“ICT doet er niet zo toe.” Deze stelling is aanleiding voor een discussie tussen Paul Loven, CFO van Van Lanschot Bankiers; André Haket, CIO bij Stork en Michel De Coster, countrymanager Benelux voor British Telecom. “ICT is volwassen geworden.”

Hans Cornuit: Stork te formeel

Hans Cornuit: Stork te formeel

Machinefabrikant Stork zit in de lift. Het is de taak van directeur human resources Hans Cornuit om de medewerkers mee te krijgen. “Mensen spreken elkaar hier nog met u aan.”

Traditioneel manager Sjoerd Vollebrecht

Traditioneel manager Sjoerd Vollebrecht

Met econoom Sjoerd Vollebregt aan het roer krijgt technologiebedrijf Stork weer focus. De onderneming was vergeten dat producten maken slechts een middel is tot het doel: geld verdienen.

 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook