Stefaan Decraene voorgedragen als nieuwe ceo Rabobank

Stefaan Decraene voorgedragen als nieuwe ceo Rabobank

06-09-2022 Stefaan Decraene is door Rabobank voorgedragen als nieuwe voorzitter van de groepsdirectie. Hij volgt daarmee Wiebe Draijer op, die eerder bekendmaakte dit jaar te stoppen als ceo. De benoeming is nog onder voorbehoud van goedkeuring van toezichthouders en medezeggenschapsorganen, en moet in het najaar van 2022 ingaan.

Stefaan Decraene studeerde toegepaste economie in Leuven en heeft jarenlange ervaring in het bankwezen. Hij was ceo van Dexia Bank België en lid van het executive committee van Dexia Groep. De afgelopen tien jaar was Decraene lid van het executive committee van BNP Paribas als head of international retail banking.

Wiebe Draijer kondigde eerder aan per 1 oktober 2022 als ceo te vertrekken. Decraene begint bij Rabobank in het najaar van 2022, na het afronden van zijn huidige werkzaamheden bij BNP Paribas. Rabobank-cfo Bas Brouwers zal in de tussentijd het voorzitterschap waarnemen.

Voorzitter van de raad van commissarissen van Rabobank Marjan Trompetter zegt over de benoeming: 'We hebben in hem een resultaatgerichte leider gevonden. Hij stimuleert de samenwerking en daagt uit tot persoonlijke ontwikkeling. Dat past naadloos bij de coöperatieve mentaliteit van onze bank.'

Trompetter bedankt ook nogmaals vertrekkend ceo Wiebe Draijer: 'Onder zijn inspirerend leiderschap heeft hij het Nederlands bankbedrijf verenigd en werd onze missie Growing a better world together de leidraad van ons doen en laten. Hij heeft een substantiële bijdrage geleverd aan een betere coöperatie én een betere bank. Het maakt dat er een robuuste uitgangspositie ligt voor zijn opvolger.'

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook