Aandeelhouders Nutreco stemmen in met wijziging RvC

Aandeelhouders Nutreco stemmen in met wijziging RvC

10-02-2015 Bij een succesvolle overname van Nutreco door SHV Holdings zal onder anderen de bestuursvoorzitter van SHV, Stephan Nanninga, toetreden tot de RvC van Nutreco.

Aandeelhouders
De aandeelhouders van Nutreco hebben voorwaardelijk ingestemd met het voorstel tot wijziging van de samenstelling van de Raad van Commissarissen. Dat gebeurde op een buitengewone aandeelhoudersvergadering op maandag 9 februari 2015.

Overname
Er staat een overname van Nutreco door investeringsmaatschappij SHV Holdings N.V. gepland. Indien deze overname doorgaat krijgt SHV drie zetels in de Raad van Commissarissen van Nutreco. Drie Nutreco-commissarissen zullen daarvoor plaats maken. De Raad van Commissarissen blijft daardoor uit vijf zetels bestaan.

Samenstelling
De nieuwe commissarissen vanuit SHV worden bestuursvoorzitter Stephan Nanninga, CFO Boudewijn Beerkens en bestuurslid Wouter van der Woerd. Van de huidige commissarissen van Nutreco behouden Jaap Vink en Piero Overmars hun zetels. Commissarissen Jan Maarten de Jong, Ajai Puri en Herna Verhagen treden terug op het moment dat de overname van Nutreco rond is.Bonus
De buitengewone aandeelhoudersvergadering stemde ook in met het toekennen van een 'transactiebonus' van zes vaste maandsalarissen voor de twee leden van de Raad van Bestuur (CEO Knut Nesse en CFO Gosse Boon) van Nutreco, als de overname van minimaal 66⅔% van de aandelen in Nutreco door SHV doorgaat.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook