Stephan Nanninga

Commissaris bij Nutreco

Stephan Nanninga

Persoonlijk

Naam: Drs. Stephan Nanninga

Geboortejaar: 1957

Nationaliteit: Nederlandse

Huidige functies Stephan Nanninga

2015 - heden Commissaris, Nutreco
2007 - heden Commissaris, Bouwmaat Nederland B.V.

Loopbaan Stephan Nanninga

2014 - 2016 Voorzitter Raad van Bestuur, SHV Holdings
2008 - 2009 Commissaris, Econcern
2008 - Executive director, Siam Makro Plc.
2007 - 2014 Lid Raad van Bestuur, SHV Holdings
1999 - 2007 Group Managing Director Distributie Europa, CRH Nederland B.V.
2003 - Commissaris, Royal Econosto N.V.
1993 - 1999 Branch Manager, Technische Unie B.V.
Commissaris, SAMSE S.A.

Opleiding Stephan Nanninga

MBA, Technische Universiteit Delft
Rechten, Erasmus Universiteit Rotterdam

Overige vermeldingen


Sinds november 2007 is Stephan Ronald Nanninga lid van de Raad van Bestuur van SHV Holding, handelsconcern van de familie Fentener van Vlissingen. Per juni 2014 is Nanninga benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van SHV. Hij is de opvolger van Patrick Kennedy.

Binnen SHV heeft Nanninga als aandachtsgebied de Makro vestigingen. Begin augustus 2010 werd hij tevens benoemd tot lid van het Executive Board van Siam Makro plc.

Voor SHV Holding was Nanniga Group Managing Director Distribution Europe van CRH Europe te Rijswijk. CRH is een Ierse bouwmaterialengigant, die in Nederland o.a. bouwmarkten van Gamma en Karwei bezit.

Ook is Nanniga directeur van de Technische Unie B.V. te Amstelveen geweest. Technische Unie is de Nederlandse dochter van de Franse elektrotechnische groothandel Sonepar.

Nanninga is veel gevraagd als commissaris, onder meer vanwege zijn uitgebreide ervaring in de technische groothandel. De afgelopen jaren was hij als toezichthouder betrokken bij de saneringplannen van het technische handelshuis Econosto.

Daarnaast is Stephan Nanninga lid van de Raad van Commissarissen van Bouwmaat Nederland en SAMSE S.A. te Grenoble, Frankrijk.

Samen met SHV bestuurder Franck Bruneau is Nanniga ook commissaris geweest van Econcern, voormalig dochter van SHV.

De familie Fentener van Vlissingen had grootste plannen met het Utrechtse energieconcern, dat moest uitgroeien tot een wereldspeler in de zwaar transport en duurzame energie. Econcern ging in 2009 falliet doordat er gesjoemeld was met omzet- en winstcijfers.