Achmea-bestuurder Thomas van Rijckevorsel legt positie neer

Achmea-bestuurder Thomas van Rijckevorsel legt positie neer

10-04-2012 Thomas van Rijckevorsel treedt uit de Raad van Bestuur van Achmea. Per 30 juni 2012 legt hij zijn positie neer. Dat heeft Achmea bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

De reden voor het vertrek van Van Rijckevorsel is zijn wens om meer tijd voor familie en privézaken te hebben.

Thomas van Rijckevorsel is sinds 2008 lid van de Raad van Bestuur van Achmea, dat toen nog Eureko heette. Hij was specifiek verantwoordelijk voor Interpolis, de grootzakelijke relaties en de bancaire activiteiten. Wie Van Rijckevorsel opvolgt is nog niet bekend.

Raad van Bestuur Achmea
Na het vertrek van Van Rijckevorsel bestaat de Raad van Bestuur van Achmea uit Willem van Duin (voorzitter), Gerard van Olphen (CFO), Danny van der Eijk en Jeroen van Breda Vriesman.

Carrière Thomas van Rijckevorsel
Thomas van Rijckevorsel was jarenlang werkzaam in de bancaire sector. Aanvankelijk werkte hij bij ABN Amro, van 1991 tot 2008 bij de Rabobank. In 2008 verliet hij zijn positie als Hoofd van de divisie Particulieren van de Rabobank om toe te treden tot de Raad van Bestuur van Eureko/ Achmea.

Wisselingen in Raad van Commissarissen Achmea
Zoals eerder bekend werd gemaakt, heeft Erik van der Merwe tijdens de AVA de voorzittershamer van Arnold Walravens overgenomen. Walravens (71) is afgetreden.

Ook Flip Buurmeijer (71), lid van de Raad van Commissarissen van Achmea sinds 2004 is afgetreden. Rinus Minderhoud en Henk Slijkhuis zijn herbenoemd.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook