Ton van Nimwegen nieuwe coo ABN Amro

Ton van Nimwegen nieuwe coo ABN Amro

21-09-2023 ABN Amro heeft bekendgemaakt dat Ton van Nimwegen wordt voorgedragen als chief operations officer en lid van de raad van bestuur.

Ton van Nimwegen heeft bijna 30 jaar ervaring in de bankensector, waarvan de afgelopen 13 jaar in verschillende nationale en internationale managementfuncties bij de Rabobank, meest recent als coo. Daarvoor werkte hij 13 jaar bij ABN Amro in onder andere Zuid-Afrika, Brazilië en Hong Kong.

Zijn benoeming is nog onder voorbehoud van formele goedkeuring van de Europese Centrale Bank (ECB) en zal worden voorgedragen tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering op een nog te bepalen datum.
Als coo wordt Van Nimwegen onder meer eindverantwoordelijk voor het versterken van de strategie executie en het aansturen van bank-brede administratieve en operationele processen, waaronder de afdeling detecting financial crime en customer care en operations. Dit in nauwe samenwerking met de andere leden van de executive board.

ABN Amro-ceo Robert Swaak: ‘Ik ben enorm blij met de komst van Ton van Nimwegen. Met hem halen we een zeer ervaren leider binnen, die altijd pal staat voor zijn mensen en die een sterke focus heeft op operationeel leiderschap. Met zijn energie en leiderschapsstijl zal Ton een belangrijke rol spelen om onze klanten te kunnen bedienen als een persoonlijke bank in een digitale tijd.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook