Jumbo benoemt nieuwe ceo en president-commissaris

Jumbo benoemt nieuwe ceo en president-commissaris

07-03-2023 Jumbo heeft bekendgemaakt Ton van Veen te benoemen tot ceo en Colette Cloosterman- van Eerd tot president-commissaris.

Ton van Veen is sinds 2004 werkzaam bij Jumbo en geeft sinds oktober 2022 leiding aan het directieteam. Hij volgt Frits van Eerd op, die sinds september 2022 een tijdelijke stap terug heeft gedaan doordat hij onderdeel is van een witwas-onderzoek van het openbaar ministerie. Frits van Eerd is tot het besluit gekomen dat hij, ook na een voor hem positieve afronding van dat onderzoek, niet meer wil terugkeren als ceo van Jumbo.

Colette Cloosterman- van Eerd neemt de functie van president-commissaris op zich en volgt daarmee haar vader, Karel van Eerd op, die in december vorig jaar is overleden. “Wij zijn verheugd dat Ton Frits wil opvolgen als ceo. Ton biedt Jumbo de continuïteit en stabiliteit die het in deze economisch uitdagende tijd nodig heeft. Hij kent als geen ander onze familiewaarden en snapt hoe Jumbo oorspronkelijk bedoeld is. We hebben er alle vertrouwen in dat hij ons familiebedrijf naar een nieuwe generatie kan leiden. Ik zie er naar uit om de komende jaren vanuit onze nieuwe rollen met hem samen te werken”, aldus Colette Cloosterman- van Eerd.

Ton van Veen: “Jumbo is een geweldig familiebedrijf met een unieke cultuur gebaseerd op ondernemerschap. Frits van Eerd heeft in al die jaren dat hij ceo was een heel belangrijke rol gespeeld in de groei en het succes van Jumbo. Ik wil hem, Colette en Monique bedanken voor het vertrouwen in mij. Ik zie er naar uit om, in nauwe betrokkenheid met de familie Van Eerd en samen met het directieteam, alle collega’s en zelfstandig ondernemers het succes van Jumbo verder uit te bouwen.”

Interview met Ton van Veen

Lenige bestuurders kijken verder dan de huidige dilemma's

Lenige bestuurders kijken verder dan de huidige dilemma's

25-11-2020 Terug naar een samenleving met meer vertrouwen en verantwoordelijkheidsgevoel en fast forward naar duurzame waardecreatie: de coronacrisis dwingt tot verandering en daarmee een herijking van de rol van bestuurders en commissarissen. Een verslag van een rondetafeldiscussie op Nyenrode.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook