Wout Dekker nieuwe president-commissaris Rabobank Nederland

Wout Dekker nieuwe president-commissaris Rabobank Nederland

18-06-2012 Wout Dekker is per juni 2013 de opvolger van Lense Koopmans als President-commissaris van Rabobank Nederland.

Wout Dekker, tot 1 augustus 2012 CEO van Nutreco, maakt al deel uit van de raad van commissarissen van de Rabobank. Hij werd tijdens de AvA van de Rabobank herbenoemd voor een periode van vier jaar. Dekker wordt de komende 12 maanden door Lense Koopmans ingewijd als voorzitter van de RvC.

Bij de coöperatieve Rabobank is de president-commissaris een zeer belangrijke functie. De schakelfunctie (voeling houden met stemmingen en opvattingen) tussen de raad van bestuur (met Piet Moerland als bestuursvoorzitter) en de coöperatieve achterban is een belangrijk onderdeel van de taken van de president-commissaris. De uitgebreide en relevante ervaring van Dekker in de food- en agribusiness maakte hem tot de logische opvolger van Lense Koopmans.

Wout Dekker
In 1983 begon Dekker als afgestudeerd zoöloog bij Trouw International, een dochteronderneming van Nutreco, in de functie van Research & Development Manager. Hij werd achtereenvolgens directeur van Trouw Chilie, Trouw Europa & Zuid-Amerika en BP Nutrition Aquaculture. In 1996 trad hij toe tot de Raad van Bestuur van Nutreco. In 2000 werd hij benoemd tot CEO.

 

Tijdens de AvA van de Rabobank werd tevens bekend gemaakt dat Leo Degle, voormalig Chief Country Officer van de Deutsche Bank Nederland, per 15 september 2012 is benoemd tot commissaris van Rabobank Nederland. Degle neemt de positie in van Bernard Bijvoet.

Verder werd Eric van de Merwe als commissaris herbenoemd voor een periode van vier jaar.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook