Twee nieuwe bestuurders bij Rabobank

Twee nieuwe bestuurders bij Rabobank

18-10-2013 De raad van commissarissen van Rabobank benoemt twee directeuren uit de eigen gelederen tot leden van de raad van bestuur: Ralf Dekker en Rien Nagel. President-commissaris Wout Dekker (foto) meldt tevens de bonussen af te schaffen.

Van de twee nieuwe Rabobank-bestuursleden die per 1 november toetreden, krijgt Ralf Dekker de rol van chief operating officer. Hij werkt sinds 2006 in diezelfde rol bij Rabobank International.

Rien Nagel
Nagel wordt verantwoordelijk voor de bediening van de klanten in de particuliere markt, private banking en het midden- en kleinbedrijf. Sinds mei van dit jaar is Nagel directeur Particulieren bij Rabobank Nederland. Daarvoor was hij sinds 2007 directievoorzitter van Rabobank Utrecht.

Piet Moerland
Bestuursvoorzitter Piet Moerland meldt in een persbericht: 'Rien Nagel kent het binnenlands bankbedrijf in al zijn facetten van binnenuit en dat is cruciaal voor het ondersteunen van de huidige transitie die de lokale Rabobanken doormaken.

RvB
Met de benoemingen bestaat de raad van bestuur uit zes personen. Het bestuur bestond na het ontslag van Gerlinde Silvis en het terugtreden van Hans van der Linden om gezondheidsredenen uit vier personen.

Vertrek Moerland
Bestuursvoorzitter Moerland heeft aangekondigd zelf volgend jaar te zullen terugtreden. Hij heeft dit jaar het ingrijpende reorganisatieprogrammma ingezet, waarbij een groot aantal kantoren zal verdwijnen vanwege de snelle opkomst van internet- en mobiel bankieren.

Afschaffing bonussen
De raad van commissarissen van Rabobank schaft de variabele beloning voor de raad van bestuur geheel af, omdat dit niet meer zou passen bij een 'maatschappelijk verankerde' bank als de Rabobank. De bank had eerder al de bonussen voor de cao-medewerkers afgeschaft.

 

 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook