Nutreco-CEO Wout Dekker treedt af

Nutreco-CEO Wout Dekker treedt af

09-02-2012 Wout Dekker treedt eind dit jaar af als CEO van Nutreco. Dat heeft Nutreco 9 februari 2012 bekend gemaakt.

Wout Dekker is bijna 30 jaar werkzaam voor diervoederbedrijf Nutreco, waarvan 12 jaar als CEO. "Van mijn 55 jaar heb ik meer dan de helft van mijn leven bij Nutreco gewerkt. Nu is het tijd voor verandering".

Als CEO van Nutreco heeft hij zich onder andere ingezet voor duurzaamheid. Bij zijn aantreden als CEO in 2000 voerde hij het jaarlijkse CSR-verslag in.

Knut Nesse
Wout Dekker wordt opgevolgd door Knut Nesse. De Noor Nesse is op dit moment Chief Operating Officer (COO) van de Aguacultuur divisie en lid Raad van Bestuur. Hij is sinds 1995 in dienst bij Nutreco en heeft diverse managementposities vervuld.

Wout Dekker
In 1983 begon Dekker als afgestudeerd zoöloog bij Trouw International, een dochteronderneming van Nutreco, in de functie van Research & Development Manager. Hij werd achtereenvolgens directeur van Trouw Chilie, Trouw Europa & Zuid-Amerika en BP Nutrition Aquaculture. In 1996 trad hij toe tot de Raad van Bestuur van Nutreco. In 2000 werd hij benoemd tot CEO.

Commissaris Dekker
Wout Dekker zal zich gaan toeleggen op zijn commissariaten en zijn "entrepeneurial interests". Op dit moment is hij lid van de Raad van Commissarissen van Rabobank en Macintosh Retail Group.

Meer over Wout Dekker

Wout Dekker nieuwe commissaris bij FrieslandCampina

Wout Dekker nieuwe commissaris bij FrieslandCampina

03-07-2017 Met ingang van 1 juli 2017 is Wout Dekker toegetreden tot de Raad van Commissarissen van FrieslandCampina.

Wout Dekker weg bij de Rabobank

Wout Dekker weg bij de Rabobank

30-05-2016 Rabobank maakte op 30 mei 2016 bekend dat Dekker zal aftreden als president-commissaris van de coöperatieve bank.

Interview met Wout Dekker

Wout Dekker: 'Commissarissen maken impact bij benoemingen'

Wout Dekker: 'Commissarissen maken impact bij benoemingen'

19-12-2018 De grootste gemene deler in het portfolio van multicommissaris Wout Dekker is een stevige maatschappelijke missie bij zeer uiteenlopende organisaties. Succes ontstaat wanneer de persoonlijke purpose van leiders aansluit bij de collectieve ambitie van de organisatie. ‘Bij benoemingsgesprekken voeren commissarissen hele andere discussies dan een aantal jaar geleden.’

Dubbelinterview: Wout Dekker en Wiebe Draijer

Dubbelinterview: Wout Dekker en Wiebe Draijer

11-11-2016 Twee voorzitters, twee boards, een turbulente fase: Wiebe Draijer en Wout Dekker, bestuursvoorzitter en scheidend voorzitter van de rvc van de Rabobank, waren tijdens het (nog lopende) veranderingsproces van de bank op elkaar aangewezen. ‘De afstand was klein, dat zeker.’ 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook