Vergeet de bloemen niet, het is Nationale Secretaressedag!

Vergeet de bloemen niet, het is Nationale Secretaressedag!

Auteur: Gastauteurs | 15-04-2010

Door gastauteur Maj Tackenberg: Het is weer de derde donderdag van april. Voor sommigen een donderdag als zo vele, voor anderen een dag om in het zonnetje gezet te worden. Het is namelijk Nationale Secretaressedag.


Secretaressedag is afgeleid van het Amerikaanse Secretary's day, dat in 1952 in het leven is geroepen door marketeer Harry Klemfuss. Door secretaresses eens per jaar extra aandacht te geven, wilde Klemfuss administatief werk aantrekkelijker maken.

Secretaresseweek
In 1989 besloten een handjevol Nederlandse bedrijven, waaronder StarJob Uitzendbureau en Fleurop, het jaarlijkse evenement naar Nederland te halen. En inmiddels zijn we al zover dat instanties pleiten voor een Secretaresseweek.


Inzet
Ondanks de commerciële bedoelingen is het een mooi moment om uw secretaresse te bedanken voor zijn of haar inzet. De taken van een secretaresse worden immers steeds uitgebreider. Secretaressedag is dan ook een mooi moment om uw secretaresse in het zonnetje te zetten. En een cadeautje wordt natuurlijk altijd geapprecieerd.


Originele cadeaus
De populairste cadeautjes om uw secretaresse te bedanken zijn natuurlijk een bos bloemen of een doos bonbons. Maar als u eens wat anders wilt, dan zijn er genoeg bedrijven die iets originelers aanbieden voor Secretaressesdag. Geef bijvoorbeeld een workshop 'sushi maken' cadeau of stuur uw secretaresse erop uit naar de secretaresse infotainmentdag. 


Lees ook:
> Gooseberry: Advies op een A-viertje

Management Scope Rankings

Bekijk hier alle rankings die Management Scope jaarlijks samenstelt.

Management Scope

Geïntereseerd in Management Scope?

Maak kennis met het magazine via een proefabonnement: 3 edities voor €18,- of 6 edities voor €36,-

Vraag een proefabonnement aan

Meer opinie

scopist_posts/originals/succesvolle-cmos08v.jpg

Het geheim van succesvolle cmo's

De chief marketing officer fungeert meer en meer als aanjager van groei van de onderneming. Accenture deed onderzoek naar de succesfactoren van de meest geslaagde cmo’s ter wereld. Samenwerking en passie voor disruptieve innovatie blijken cruciaal. De onderzoeksuitkomsten geven een inspirerende kijk in de toekomstige nieuwe rol van de cmo.

lees artikel
scopist_posts/originals/Lecq082019v.jpg

Open normen handhaven vergt moed

Bij het zoeken naar een nieuwe voorzitter voor de Autoriteit Financiële Markten (AFM) ligt de toezichthouder voor de zoveelste keer onder vuur. Ging het voorheen over reparatieacties bij woekerpolissen of over compensatie voor derivatencontracten, nu is er de discussie over de controle door accountantskantoren. Ze doen het niet goed of het deugt niet. Hoe komt dat toch? 

lees artikel
scopist_posts/originals/Doppen082019v.jpg

Lees dit als u trendsetter in de boardroom wilt zijn

Ik gok dat bij de meeste lezers van dit magazine het hart niet sneller gaat kloppen van de Amsterdam Fashion Week: de plek waar de bizarste en creatiefste outfits verschijnen op de runway. Van New York tot Londen en van Milaan tot Parijs, iedere stad heeft zijn eigen show. Die modeweek vond deze maand plaats en of u nou idolaat bent van mode of niet, is dat een mooie aanleiding om te bekijken aan welke modetrends de boardroom onderhevig is.

lees artikel
facebook