Vergeet de bloemen niet, het is Nationale Secretaressedag!

Vergeet de bloemen niet, het is Nationale Secretaressedag!

Auteur: Gastauteurs | 15-04-2010

Door gastauteur Maj Tackenberg: Het is weer de derde donderdag van april. Voor sommigen een donderdag als zo vele, voor anderen een dag om in het zonnetje gezet te worden. Het is namelijk Nationale Secretaressedag.


Secretaressedag is afgeleid van het Amerikaanse Secretary's day, dat in 1952 in het leven is geroepen door marketeer Harry Klemfuss. Door secretaresses eens per jaar extra aandacht te geven, wilde Klemfuss administatief werk aantrekkelijker maken.

Secretaresseweek
In 1989 besloten een handjevol Nederlandse bedrijven, waaronder StarJob Uitzendbureau en Fleurop, het jaarlijkse evenement naar Nederland te halen. En inmiddels zijn we al zover dat instanties pleiten voor een Secretaresseweek.


Inzet
Ondanks de commerciële bedoelingen is het een mooi moment om uw secretaresse te bedanken voor zijn of haar inzet. De taken van een secretaresse worden immers steeds uitgebreider. Secretaressedag is dan ook een mooi moment om uw secretaresse in het zonnetje te zetten. En een cadeautje wordt natuurlijk altijd geapprecieerd.


Originele cadeaus
De populairste cadeautjes om uw secretaresse te bedanken zijn natuurlijk een bos bloemen of een doos bonbons. Maar als u eens wat anders wilt, dan zijn er genoeg bedrijven die iets originelers aanbieden voor Secretaressesdag. Geef bijvoorbeeld een workshop 'sushi maken' cadeau of stuur uw secretaresse erop uit naar de secretaresse infotainmentdag. 


Lees ook:
> Gooseberry: Advies op een A-viertje

Management Scope Rankings

Bekijk hier alle rankings die Management Scope jaarlijks samenstelt.

Management Scope

Geïntereseerd in Management Scope?

Maak kennis met het magazine via een proefabonnement: 3 edities voor €18,- of 6 edities voor €36,-

Vraag een proefabonnement aan

Meer opinie

scopist_posts/originals/import02v.jpg

Importcommissarissen

Zes van de tien toezichthouders bij AEX-bedrijven zijn afkomstig uit het buitenland. De helft van de niet-Nederlandse commissarissen heeft een Angelsaksische achtergrond. Opkomende markten zijn nauwelijks vertegenwoordigd.

lees artikel
scopist_posts/originals/Duurzaamheidsimpasse02v.jpg

De ceo kan de duurzaamheidsimpasse doorbreken

In 2023 moeten alle kantoorgebouwen minstens energielabel C hebben. Nu voldoet minder dan de helft van de gebouwen aan die norm. Martin Mooij en Arjan Bunnik werken binnen Dutch Green Building Council (DGBC) samen aan een toekomstbestendige gebouwde omgeving. Zij betogen dat om de klimaatdoelen te halen een duidelijke langetermijnvisie nodig is. Ook geven ze advies hoe.

lees artikel
scopist_posts/originals/Internationale-boards02v.JPG

Struikelblokken voor internationale boards

Het overbruggen van de onderhuidse verschillen in mores, cultuur en gedrag is bepalend voor het succesvol functioneren van internationale boards. De sleutel: een gedegen introductie, een verbindende voorzitter en de wederzijdse bereidheid om te bouwen aan onderling vertrouwen.

lees artikel
facebook