Vergeet de bloemen niet, het is Nationale Secretaressedag!

Auteur: Gastauteurs | 15-04-2010

Vergeet de bloemen niet, het is Nationale Secretaressedag!

Door gastauteur Maj Tackenberg: Het is weer de derde donderdag van april. Voor sommigen een donderdag als zo vele, voor anderen een dag om in het zonnetje gezet te worden. Het is namelijk Nationale Secretaressedag.

Secretaressedag is afgeleid van het Amerikaanse Secretary's day, dat in 1952 in het leven is geroepen door marketeer Harry Klemfuss. Door secretaresses eens per jaar extra aandacht te geven, wilde Klemfuss administatief werk aantrekkelijker maken.

Secretaresseweek
In 1989 besloten een handjevol Nederlandse bedrijven, waaronder StarJob Uitzendbureau en Fleurop, het jaarlijkse evenement naar Nederland te halen. En inmiddels zijn we al zover dat instanties pleiten voor een Secretaresseweek.

Inzet
Ondanks de commerciële bedoelingen is het een mooi moment om uw secretaresse te bedanken voor zijn of haar inzet. De taken van een secretaresse worden immers steeds uitgebreider. Secretaressedag is dan ook een mooi moment om uw secretaresse in het zonnetje te zetten. En een cadeautje wordt natuurlijk altijd geapprecieerd.


Originele cadeaus
De populairste cadeautjes om uw secretaresse te bedanken zijn natuurlijk een bos bloemen of een doos bonbons. Maar als u eens wat anders wilt, dan zijn er genoeg bedrijven die iets originelers aanbieden voor Secretaressesdag. Geef bijvoorbeeld een workshop 'sushi maken' cadeau of stuur uw secretaresse erop uit naar de secretaresse infotainmentdag. 


Lees ook:
> Gooseberry: Advies op een A-viertje

Wat vond u van het artikel? Stem / Waardeer:Score 5 | 1 Waardering

Meer opinie