Vergeet de bloemen niet, het is Nationale Secretaressedag!

Vergeet de bloemen niet, het is Nationale Secretaressedag!

Auteur: Gastauteurs | 15-04-2010

Door gastauteur Maj Tackenberg: Het is weer de derde donderdag van april. Voor sommigen een donderdag als zo vele, voor anderen een dag om in het zonnetje gezet te worden. Het is namelijk Nationale Secretaressedag.


Secretaressedag is afgeleid van het Amerikaanse Secretary's day, dat in 1952 in het leven is geroepen door marketeer Harry Klemfuss. Door secretaresses eens per jaar extra aandacht te geven, wilde Klemfuss administatief werk aantrekkelijker maken.

Secretaresseweek
In 1989 besloten een handjevol Nederlandse bedrijven, waaronder StarJob Uitzendbureau en Fleurop, het jaarlijkse evenement naar Nederland te halen. En inmiddels zijn we al zover dat instanties pleiten voor een Secretaresseweek.


Inzet
Ondanks de commerciële bedoelingen is het een mooi moment om uw secretaresse te bedanken voor zijn of haar inzet. De taken van een secretaresse worden immers steeds uitgebreider. Secretaressedag is dan ook een mooi moment om uw secretaresse in het zonnetje te zetten. En een cadeautje wordt natuurlijk altijd geapprecieerd.


Originele cadeaus
De populairste cadeautjes om uw secretaresse te bedanken zijn natuurlijk een bos bloemen of een doos bonbons. Maar als u eens wat anders wilt, dan zijn er genoeg bedrijven die iets originelers aanbieden voor Secretaressesdag. Geef bijvoorbeeld een workshop 'sushi maken' cadeau of stuur uw secretaresse erop uit naar de secretaresse infotainmentdag. 


Lees ook:
> Gooseberry: Advies op een A-viertje

Management Scope Rankings

Bekijk hier alle rankings die Management Scope jaarlijks samenstelt.

Management Scope

Geïntereseerd in Management Scope?

Maak kennis met het magazine via een proefabonnement: 3 edities voor €18,- of 6 edities voor €36,-

Vraag een proefabonnement aan

Meer opinie

scopist_posts/originals/modern-governance06v.jpg

Tijd voor moderne governance: van data naar inzicht

Digitalisering blijft in bedrijven nog te vaak steken bij het productieproces. Hoogste tijd om ook de strategische besluitvorming hierbij te betrekken. Een proces waarin volgens Jesse Thiel, country manager Benelux & Austria van Diligent, een proactieve rol voor de company secretary is weggelegd: ‘Hij of zij kan de sleutel zijn tot het succes van morgen.’

lees artikel
scopist_posts/originals/Column-Doppen0619k.jpg

Mooier zonder das

Wat hebben we toch tegen de das? Het woord stropdas gebruiken we al een tijdje niet meer, dat klinkt oubollig. En strop klinkt ook allesbehalve motiverend. De das is traditioneel gezien het sluitstuk van een formele uitstraling in een hiërarchische omgeving. In deze betekenis begrijp ik dat de das uit onze maatschappij geëvolueerd wordt. We willen meer gelijkwaardigheid op de werkvloer, niemand zegt immers nog ‘u’ tegen zijn of haar baas. 

lees artikel
scopist_posts/originals/Column-Karssing0619k.jpg

Succes als valkuil

Ceo’s worden steeds vaker weggestuurd vanwege integriteitskwesties zoals fraude, omkoping, handel met voorkennis en seksueel ongewenst gedrag, aldus de CEO Success Study van zakelijk dienstverlener PwC. Inmiddels wordt van 1 op de 20 ceo’s afscheid genomen vanwege grensoverschrijdend gedrag: dat is een wereldwijde stijging van 36 procent in de afgelopen vijf jaar. Waarom gaan ceo’s over de schreef? Is het hebzucht? Narcisme? Financiële druk? Een slecht ontwikkeld moreel kompas? Dat kan allemaal een rol spelen. Maar ook succes kan een valkuil zijn! 

lees artikel
facebook