Management Scope Rankings

Top-100 Corporate Vrouwen

Top-100 Corporate Vrouwen

>

Top-100 Corporate Vrouwen

De Top-100 Corporate Vrouwen van Nederland is gebaseerd op een jaarlijks onderzoek van Management Scope. Een vrouwelijke bestuurder komt in aanmerking voor de Top-100 als zij één of meer functies in de raden van bestuur of raden van commissarissen bekleedt bij de belangrijkste ondernemingen van Nederland.

Top-100 Commissarissen

Top-100 Commissarissen

>

Top-100 Commissarissen

De Top-100 commissarissen van Nederland is gebaseerd op een jaarlijks onderzoek van Management Scope. Een commissaris komt in aanmerking voor de Top-100 als hij of zij twee of meer functies in de raden van commissarissen of raden van bestuur bekleedt bij de belangrijkste ondernemingen van Nederland.

Corporate Impact Index

Corporate Impact Index

>

Corporate Impact Index

De Management Scope Corporate Impact Index is dit jaar voor de derde maal samengesteld en is een initiatief van Management Scope in samenwerking met het Impact Centre Erasmus van Erasmus Universiteit Rotterdam en Accenture Strategy en met data van Sustainalytics.
De honderd grootste bedrijven in Nederland zijn geanalyseerd op hun maatschappelijke bijdrage: alle AEX- en AMX-bedrijven, aangevuld met de vijftig bedrijven met het grootste aantal medewerkers. De Index is gebaseerd op de scores van de bedrijven op vijf pijlers: goed bestuur, de relatie met de buitenwereld, duurzaamheid, financiële gezondheid en werkgeverschap.

Next50 Commissarissen

Next50 Commissarissen

>

Next50 Commissarissen

De verjonging en doorstroom van de top-100 commissarissen lijkt te stagneren. Terwijl de top op slot zit, klopt een nieuwe lichting getalenteerde topcommissarissen op de deur van de boardroom. Hoe ziet het DNA van deze toezichthouders in spe eruit? Management Scope presenteert haar eerste ranking van aanstormende toptoezichthouders: de Next50.

facebook