Aditya Mittal

Lid Board of Directors bij PPR

Aditya Mittal

Persoonlijk

Naam: Aditya Mittal

Geboortejaar: 1976

Nationaliteit: Indiase

Huidige functies Aditya Mittal

- heden Lid Board of Directors, PPR
- heden Lid Raad van Advies, Citigroup
- heden Bestuurslid, Wharton School
- heden Bestuurslid, Bennett, Coleman & Co.
- heden CFO (Chief Financial Officer), ArcelorMittal
2011 - heden Executive director, Aperam

Loopbaan Aditya Mittal

Executive director, Aperam
2006 - CFO (Chief Financial Officer), ArcelorMittal
2009 - Onafhankelijk directeur , PPR
2004 - 2006 President en CFO, Mittal Steel Company
1999 - 2003 Hoofd overnames & acquisities, Mittal Steel
1997 - 1999 Werkzaam in diverse managementposities, Mittal Steel
- 1997 Zakenbankier, Credit Suisse

Opleiding Aditya Mittal

Economie, Wharton School, University of Pennsylvania, Verenigde Staten, BA magna cum laude

Overige vermeldingen


Aditya Mittal is Chief Financial Officer (CFO) van ArcelorMittal, 's werelds grootste staalproducent. In die hoedanigheid is hij verantwoordelijk voor M&A, Project Ontwikkeling, Strategie, Investors Relations en Communications.

In 1997 startte Aditya Mittal bij het staalbedrijf van zijn familie, na een korte periode te hebben gewerkt als zakenbankier bij Credit Suisse.

Als 23-jarige zoon van Lakshmi Mittal (CEO) werd hij in 1999 al aan het hoofd gezet van de afdeling 'overnames en acquisities'. Daar gaf hij leiding aan de overnamestrategie van de staalgigant.

Bij zijn aantreden bevond de staalindustrie zich in een flinke dip, wat Mittal’s taak er niet gemakkelijker op maakte. In tegenstelling tot andere bedrijven in de staalindustrie ging Aditya Mittal, ondanks de inzinking in de staalsector, op overnamepad en kocht hij in 2000 drie staalbedrijven.

De aanpak van Aditya Mittal leidde tot een grote expansie van Mittal Steel in Centraal Europa, Afrika en de VS. Daarbij was Aditya Mittal ook nauw betrokken bij post-integratie en verbeterstrategieën.

Als financieel directeur van Mittal Steel lanceerde Aditya Mittal eveneens het overnamebod op Arcelor. Vóór de fusie tussen de Arcelor-groep en de Mittal Steel Company - die plaatsvond in 2006 - was Aditya Mittal voorzitter en CFO van Mittal Steel.

Verder is Aditya Mittal lid van World Economic Forum's Young Global Leaders Forum en the Young President's Organization.

Trivia


Aditya Mittal is de zoon van Lakshmi N. Mittal, CEO van staalgigant ArcelorMittal. Of Aditya ooit zijn vader zal mogen opvolgen, dat zal de toekomst moeten uitwijzen.

Dat hij erg gedreven is blijkt wel uit een interview dat hij gaf bij Saturday night, waarin hij de smelterij van zijn vaders staalbedrijf noemde als hoogtepunt van zijn middelbare schoolperiode.

Voorbeelden voor Aditya Mittal zijn o.a Sony oprichter Akio Morita en Bill Gates. In zijn vrije tijd leest hij ook graag autobiografieën als die van Larry Ellison, mede-oprichter van softwaregigant Oracle.

In 2008, werd Aditya Mittal door de zakelijke nieuwszender CNBC Europe gekroond tot European Business Leader of the Future. In 2009 stond hij op nummer vier in de '40 under 40' lijst van Fortune magazine.

Aditya Mittal woont samen met zijn vrouw en kinderen in Londen.