Anja Montijn wordt non-executive director bij OCI

Anja Montijn wordt non-executive director bij OCI

17-03-2016 OCI N.V. heeft op 16 maart 2016 bekend gemaakt dat Montijn zal worden benoemd tot nieuw lid van de board of directors.

Benoeming bij OCI
Over de voorgenomen benoeming van Anja Montijn tot non-executive director bij OCI N.V. zal op de komende Algemene vergadering van Aandeelhouders worden beslist. CEO Nassef Sawiris laat weten verheugd te zijn met de voorgenomen benoeming van Montijn door haar internationale ervaring in (voor OCI) relevante sectoren. 'Haar uitgebreide kennis van onze sector, gecombineerd met haar zakelijk inzicht en bewezen track record in het ondernemerschap, zullen een significante bijdrage leveren aan de expertise binnen ons bestuur', aldus Sawiris.

Ervaring Montijn
Anja Montijn heeft van 1993 tot 2014 diverse leidinggevende functies vervuld bij het internationale organisatieadviesbureau Accenture. Momenteel is Montijn lid van de Raad van Commissarissen bij het beursgenoteerde ingenieursbureau Fugro, waar zij tevens lid is van de nominatiecommissie en de remuneratiecommissie.

Board of Directors OCI
Na de benoeming van Anja Montijn zal de Board of Directors van OCI bestaan uit non-executive chairman Michael Bennett, CEO Nassef Sawiris, CFO Salman Butt en non-executive directors Gregory Heckman, Robert Jan van de Kraats, Anja Montijn, Sipko Schat en Jan Alberts Ter Wisch.

Lees verder
> Nieuwsbericht over de voordracht van Montijn bij Fugro
> Interview met Anja Montijn over haar vertrek bij Accenture
> Interview met Montijn over goed leiderschap

Interview met Anja Montijn-Groenewoud

Board effectiveness in turbulente tijden: 'Praten we eigenlijk over hetzelfde?'

Board effectiveness in turbulente tijden: 'Praten we eigenlijk over hetzelfde?'

28-09-2022 De ervaren commissarissen die we lieten discussiëren over board effectiveness in tijden van turbulentie en transitie, hebben met elkaar gemeen dat ze het bestuur graag willen uitdagen om in turbulente tijden aansluiting te houden bij de maatschappij en om positieve impact te maken. Bottom line: dat lukt pas als strategische sessies daadwerkelijk bij het begin beginnen. ‘Wat verstaan we nou eigenlijk onder duurzaamheid, social responsibility of inclusie? Let maar op, je krijgt verschillende antwoorden – hoe weet je dan of de ambities hetzelfde zijn?’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook