Annemarie Jorritsma nieuwe commissaris PwC

Annemarie Jorritsma nieuwe commissaris PwC

03-09-2015 Jorritsma is met ingang van 1 september 2015 toegetreden tot de Raad van Commissarissen van PwC.

Raad van Commissarissen
Op 1 mei 2015 heeft PwC (PricewaterhouseCoopers) haar organisatiestructuur aangepast door het instellen van een Raad van Commissarissen die bestaat uit zeven externe leden. Met de benoeming van Annemarie Jorritsma als commissaris is deze Raad compleet. De overige leden zijn voorzitter Jan Maarten de Jong, vice-voorzitter Nout Wellink, Yvonne van Rooy, Cees van Rijn, Naomi Ellemers en Frits Oldenburg.

Jorritsma
Annemarie Jorritsma begon haar loopbaan in de reisbranche, maar maakte al in 1978 de overstap naar de politiek met door lid te worden van de gemeenteraad Bolsward. In de daaropvolgende jaren was Jorritsma lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal en bekleedde zij meerdere ministerposten. Vervolgens was Jorritsma van 2003 tot 2015 burgemeester van Almere.

Na het burgemeesterschap
Sinds 9 juni 2015 is Annemarie Jorritsma lid van de Eerste Kamer der Staten-Generaal. Eerder deze week werd ook bekend gemaakt dat Jorritsma per 1 september 2015 voorzitter is van de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP).

Interview met Annemarie Jorritsma - Lebbink

Vier (oud-)NVP-voorzitters over het toenemend belang van private equity

Vier (oud-)NVP-voorzitters over het toenemend belang van private equity

27-11-2019 Ernstige onderkapitalisering van het bedrijfsleven na de oliecrisis leidde in 1984 tot de oprichting van de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP). In deze rondetafel blikken (oud-)NVP-voorzitters terug op de soms roerige geschiedenis van hun jubilerende vereniging en kijken ze vooruit naar de toekomst van private equity en venture capital in Nederland. ‘De relevantie zal alleen maar toenemen.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook