Harde kritiek op vertrek CEO TNT Express

Harde kritiek op vertrek CEO TNT Express

25-09-2012 Commissarissen en medewerkers van TNT Express uiten stevige kritiek op vertrekkend CEO Christine Lombard. Dat schrijft het Financieele Dagblad vandaag op de voorpagina.

Anthony Burgmans, voorzitter van de Raad van Commissarissen van TNT Express, is 'teleurgesteld', noemt haar keuze 'onethisch' en spreekt van 'contractbreuk'. Burgmans vindt dat Christine Lombard haar medewerkers in de steek laat en de afspraak niet nakomt om tot zes maanden na de overname door UPS aan te blijven als CEO, schrijft het FD.

Ook COR ongelukking
Naast de Raad van Commissarissen uit ook de voorzitter van de centrale ondernemingsraad (cor), Sanne van Minderhout, kritiek. Zij vindt de timing 'redelijk ongelukkig' en meent dat werknemers onzekerder worden als de CEO vertrekt.

Gisteren kondigde TNT Express aan dat CEO Christine Lombard eind september zal vertrekken en haar carrière elders zal voortzetten.

Druk op top TNT Express niet nieuw
Er waren echter al eerder spanningen in de top van TNT Express. Grootaandeelhouders Jana en Aimco voerden tijdens de onderhandelingen over de overname door UPS al de druk op de CEO op om voort te maken en een goede deal te sluiten. Ook de Raad van Commissarissen kreeg toen kritiek. De aandeelhouders vonden de toezichthouders destijds te afwachtend.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook